Značenje Tarot karte: Prvosveštenica

 

Ćao Tarot bebice! Danas govorimo o karti velike arkane koja je posebno važna za veštice. To je Prvosveštenica. U redosledu velike arkane Prvosveštenica dolazi treća, nakon Lude (0) i Maga (1). Dvojka u tarotu simbolizuje ravnotežu, dualnost naše prirode, odluke i partnerstva. Ona kanališe Magovu kreativnost i individualnost. Ona predstavlja životne sile, ćensku moć i misteriju.

Prvosveštenica je personifikacija intuicije. Ona je oličenje božanskog femininiteta i predstavlja vrhovnu vešticu. Kao sve početne velike arkane, Prvosveštenica je arhetipska figura autoriteta koja nam takođe prenosi znanje. Za razliku od Prvosveštenika koji nas uči struktuama i društvenim pravilima, Prvosveštenica nas uči da verujemo sami sebi. Ona je naš unutrašnji glas koji nas uvek izvodi na pravi put. Ona je nedokazivi poriv koji čuči u nama. Ona je naša savest i podsvest u jednom.

Ovo je duboko spiritualna karta. Vezuje se za žensko božanstvo, magiju i Mesec. Prvosveštenica je pozicionirana između dva stuba. Prvi predstavlja pozitivnu, a drugi negativnu moć. Kombinacija pozitivne i negativne energije koja spaja suprotne sile je ono od čega je Univerzum sačinjen. Stubovi predstavljaju svesno i podsvesno. Pošto Prvosveštenica sedi tačno između njih, to znači da je sposobna da zadre u dubine podsvesnog i taj sadržaj pretoči u svesno. Duboka unutrašnja spoznaja (mikrokosmos) je samo ogledalo univerzalne spoznaje (makrokosmos).

Njen svet je svet snova, vizija i otelotvorenje svih misterija Univerzuma. Njena mudrost nam pomaže da sebe zaista upoznamo i izvedemo na pravi put u svakoj životnoj situaciji. Ova karta se pojavljuje onda kad je potrebno da poslušate svoju intuiciju i napravite jasnu razliku između straha, nesgurnosti i pravo unutrašnjeg osećaja. Ona nam govori da je intuicija najbolji vodič.

PREPORUČUJEMO TAROT KARTE

Kada se pojavi uspravna Prvosveštenica to je znak da se treba posvetiti sebi i razvijanju intuicije. Ona traži da obratimo pažnju na snove i da meditiramo. Ona traži da se posvetimo našoj magijskoj i ritualnoj praksi. Ako se Prvosveštenica u otvaranju pojavi u obrnutom položaju, to je znak da ne slušate ono što vam govori intuicija. Ako pokušavate da se što više oslonite na logiku i razum, to može loše uticati na sposobnosti odlučivanja i rešavanja problema. Podsvet nekad pokušava da nam kaže nešto što ne želimo da čujemo.

🔮

POSETITE
TAROTBEJB MAGIC SHOP
TAROTBEJB INSTAGRAM
TAROTBEJB YOUTUBE

🔮

čitajte još
SEKS, MASTURBACIJA, MANIFESTACIJA
MAGIJA ETERIČNIH ULJA: MOĆ PRIRODE
BELA MAGIJA ZA CRNA VREMENA