Značenje tarot karte: Ljubavnici

Ćao Tarot bebice! Danas pričamo o karti Ljubavnici koja se u tarotu nalazi u velikoj arkani. Sistem velike arkane u tarotu simbolički prikazuje čovekov život od nulte karte, Lude, koja je simbol za rođenje do poslednje karte koja se zove Univerzum i predstavlja akumulaciju svih najvažnijih životnih lekcija transformacija i preokreta kada konačno doživljavamo spoznaju univerzuma.

Ljubavnici su šesta karta u redosledu velike arkane. Ljubavnici dolaze nakon Lude (rođenja), Maga (kreativne misli), Prvosveštenice (razvoja intuicije), Cara i Carice (arhetip i oca i majke) i nakon Prvosveštenika koji predstavlja institucije od autoriteta poput škole i vaspitača.

Ljubavnici su jedna od univerzalno omiljenih karata iz tarota, ne samo iz velike arkane već iz čitavog sistema tarota, zato što govore o najvećoj pravoj sudbinskoj i potencijalno životne ljubavi. Ljubavnici prikazuju ne samo srodne, već blizanačke duše – dve osobe koje zajedno čine potpunu celinu. Zbog toga ova karta u astrologiji korespondira sa znakom Blizanci. Blizanačke duše za razliku od srodnih imaju i romantičnu komponentu. Ovde možete pročitati pet ključnih razlika između srodnih i blizanačkih duša (twin flames).

Ljubavnici imaju u svojoj osnovi ljubav ali takođe poseduju sve ostale osobine koje nadograđuju održavaju i ojačavaju tu ljubav. Ljubavnici imaju najosnovnije razumevanje poštovanje jednakost vernost, i ono što ih čini tako neverovatnim parom jeste upravo njihova osobina zašto su više zajedno postaju sve bolji jedno za drugo i pojedinačno kao ličnosti.

PREPORUČUJEMO LOVE SPELL SVEĆU

 

Ljubavnici se najčešće pojavljuju kada govorimo upravo u partnerskim odnosima ali mogu se pojaviti i u nekim drugim pitanjima koja se ne odnose na ljubav. Kada se karta Ljubavnika pojavi u pitanju koje nije vezano za partnerski odnos, već za nas same onda imamo znak da smo na pravom putu u smislu da smo ujednačeni, da stvari posmatramo holistički, da podjednako koristimo i mušku i žensku energiju. To je onaj Yin-Yang balans.

U svakom slučaju, bilo otvaranje ljubavne prirode ili neke druge individualne, Ljubavnici u uspravnom položaju signaliziraju jedinjenje, harmoniju, balans i zdravo razmišljanje i ponašanje. U obrnutom položaju Ljubavnici upozoravaju da nešto narušava partnerski odnos ili da zapostavljate jednu stranu svoje ličnosti.

Privatno tarot čitanje možete zakazati preko mog Instagram profila tarot_bejb ili preko e-mail adrese info@tarotbejb.com

🔮

POSETITE
TAROTBEJB MAGIC SHOP
TAROTBEJB INSTAGRAM
TAROTBEJB YOUTUBE

🔮

čitajte još
KOJI SI TIP VEŠTICE NA OSNOVU VENERINOG ZNAKA?
KAKO DA PLANIRATE VENČANJE POMOĆU ASTROLOGIJE
10 STVARI KOJE SVAKA ISKUSNA VEŠTICA POSEDUJE