Vodič za korišćenje boja u magiji

 

Magiju koristite u svakodnevnim ritualima, iako toga niste ni svesni. Kada uberete žuti cvet ili upalite crvenu sveću. Kada se ogrnete crnom svilom ili namažete zelenu masku za lice. Biranje nameštaja, nakita, šminke i odeće u određenoj boji vam pomaže da kanališete energiju koju ona u sebi nosi. Boje se u magijskoj praksi koriste na različite načine, a magiju je moguće inkorporirati i u svakodnevne rituale. Svaka boja budi određeni sentiment i određenu energiju. Kada upoznate mistična značenja boja, ceo spektar vam je na raspolaganju za igru i eksperimentisanje.

ROZE

Roze boja je u vezi sa Venerom, planetom ljubavi, vrednosti i novca. Roze najviše prija Bikovima. Ova boja se koristi za lični uspeh, ljubav prema sebi i drugima, strast i romantiku. Ona donosi pozitivnu, opuštajuću energiju. Roze boja se u magičnim ritualima najbolje koristi pomoću roze sveća sa kombinacijom kristala kao što su Roze Kvarc i Roze Ahat.

CRVENA

Element crvene boje je svakako vatra. To je boja za Ovnove i Lavove. Crvena donosi varnice, nezaustavljivu energiju, strast, volju. Sa crvenom se radi kada se priziva sreća, moć i motivacija. Crvena je ratna boja, treba je koristiti u ljubavnim, ali i poslovnim pohodima. Ona pruža snagu i obezbeđuje pobedu. Zbog toga se u magiji crvene sveće i crveni kristali kosite u posebnim prilikama.

ŽUTA

Žuta boja prija Blizancima. Nju koristimo kada nam treba povećanje produktivnosti, kada želimo da ojačamo prijateljstva i da uklonimo negativno razmišljanje. Žuta boja donosi kreativnu energiju i jača samopouzdanje. Žuta sveća, prsten od Citrina ili jednostavna maramica sa žutim vezom mogu uneti mnogo vedrine u sive i monotone dane.

PLAVA

Plava je boja sa širokom primenom u magiji. Ona nas odmah asocira na nebo i okean, neistražena prostranstva. Posebno prija Vagama, Vodolijama i naravno Ribama. Plava se koristi za dostizanje višeg nivoa mudrosti i bolju komunikaciju. Ona je simbol unutrašnjeg mira i vernosti među partnerima. Nakit od Tirkiza, Kalcedona ili Amazonita će približiti miris mora i uneti spokoj u dušu dok iščekujemo leto.

NARANDŽASTA

Narandžasta boja pripada Lavovima i Strelčevima. Ovu boju koristimo kada nam je potrebno da olakšamo osećanja usamljenosti i tuge. Narandžasta boja ima pozitivnu i veselu energiju. U ritualima cermonijalne magije narandžastu koristimo za pobede u legalnim pitanjima, prevazilaženje barijera i za materijalnu dobit. Sveće narandćaste boje palimo za uspeh, radost i energiju.

ZELENA

Zelena je boja za zemljane Device. To je boja prirode i rasta. U tom smislu se vezuje za ovozemaljska bogatstva. Zelenu boju je poželjno koristiti u ritualima za prizivanje novca i plodnosti. Ako pokrećete novi biznis i želite sjajan start onda zapalite zelenu sveću i namažite nokte u zeleno. Ovo je glavna boja za pitanja novca, nekretnina, karijere i novih poslovnih projekata. Uz pomoć ove boje možete da postanete neustrašiva biznis žena. Zelena donosi luksuz, plodnost, dobru sreću i kao takva ima široku primenu u magiji.

PREPORUČUJEMO SUPREME WITCH PAKET

BELA

Bela boja se vezuje za Mesec i pripada Ribama i Rakovima. Belu boju u magiji možemo da posmatramo kao prazan papir na koji možemo upisati sve što poželimo. Ukoliko imate bele sveće dovoljno je da u njima stoji kristal bilo koje druge boje i spremni ste za ritual. Bela boja se asocira sa pročišćenjem i zaštitom – tako je bela žalfija jako moćno sredstvo za čišćenje nakupljene negativne energije i uvođenje svežih i pozitivnih vibracija.

LJUBIČASTA

Ljubičasta boja ima izuzetna magijska svojstva i najviše prija Strelčevima. Ona se koristi za jačanje intuicije, vizija i magijskih sposobnosti. Ljubičasta boja se koristi za bolju meditaciju, praštanje, mudrost i pravdu. Kada vam je potrebno emotivno olakšanje upalite sveču sa Ametistom.

CRNA

Čim se spomene crna boja prva asocijacija jeste crna magija. Ali u magiji ova boja ima potpuno suprotnu primenu. Ona se snažno vezuje za zaštitu i teranje negativnih vibracija – crni turmalin je jedan od najjačih kristala za odbijanje negativnih energija i zaštitu. Ova boja najviše prija misterioznim Škorpijama, ali i postojanim Jarčevima. Crna nam pomaže da se zaštitimo, uravnotežimo i nađemo unutrašnje strpljenje.

🔮

POSETITE
TAROTBEJB MAGIC SHOP
TAROTBEJB INSTAGRAM
TAROTBEJB YOUTUBE

🔮

čitajte još
RITUAL ZA PUN MESEC
10 APLIKACIJA ZA MODERNE VEŠTICE
LJUBAVNI RITUAL: DA TE SANJA