Veštičja kuhinja: Incensi

 

Ćao Tarot bebice! Danas pričamo o incensima, odnosno mirisnim štapićima i njihovoj primeni u ritualnoj magiji. Incens znači aroma – utisak koji neka materija ostavlja na čulo. Incensi se najćšće koriste u formi štapića koji se pale radi opuštajućeg, meditativnog i magijskog efekta. Korišćenje dima je jedan od najstarijih poznatih oblika ceremonija i načina da se pošalju molitve bogovima. Mirisni štapići od različitih biljaka su posebno korisni kada želimo baš precizno da otvaramo i zatvaramo ritualne krugove. Dim nam omogućava da pratimo i jasno vidimo tu energiju. Precizni ritualni krugovi se takođe mogu otvarati pomoću bodeža na ćiji se vrh fokusiramo dok pravimo kružni pokret.

Pomoću dima komuniciramo sa nevidljivim silama prirode. Koristimo ga najpre za čišćenje, zaštitu i teranje zla. Iako incensi nisu obavezni deo rituala, mogu vam pomoći da poboljšate psihičko stanje i fokus. Njihova primena dolazi u igru posebno kada ne možemo da nabavimo određenu biljku – na primer – Palo santo drvo je teško nabaviti, ali se incensi mogu relativno lako naći. Navešću nekoliko vrsta incensa i sa kojom svrhom ih možete koristiti.

ZA ENERGETSKO ČIŠĆENJE

Energetsko čiščenje prostora je rutina svake veštice. Posebno se preporučuje pre izvođenja magičnih rituala.

Lavanda

Tamjan

Sandalovina

Ruzmarin

Palo Santo

PREPORUČUJEMO GOALS SVEĆU ZA
LEPOTU, POPULARNOST I RAZVOJ ZDRAVIH NAVIKA

ZA TERANJE ZLA

Žalfija

Kupina

Nana

Bambus

ZA KREATIVNOST

Idealno je da pre rituala za kreativnost očistite prostor i otvorite ritualni krug pomoću mirisnog štapića od sledećih biljaka.

Lavanda

Kanabis

Pomorandža

Valerijana

Sandalovina

🔮

POSETITE
TAROTBEJB MAGIC SHOP
TAROTBEJB INSTAGRAM
TAROTBEJB YOUTUBE

🔮

čitajte još
10 APLIKACIJA ZA MODERNE VEŠTICE
Satana, Saturn i Đavo
5 RAZLIKA IZMEĐU BLIZANAČKIH DUŠA I KARMIČKE VEZE