Veštičja kuhinja: Crna so

 

Ćao Tarot bebice! Danas počinjemo segment koji sam nazvala Veštičja kuhinja. U okviru ovog segmenta ćemo pričati o kuhinjskim sastojcima koji se tipično koriste i u magijskoj praksi. Crna odnosno veštičja so je jedno od moćnih sastojaka koje koriste gotovo sve uspešne veštice.

ŠTA JE CRNA SO

Crna so se najviše koristi za zaštitu i pročišćenje. Za posipanje po prostoru na kojem se otvara krug, za ritualne kupke, pogotovo ako se osećate umorno, kad ste pod stresom, besni ili depresivnni. Izuzetno je efikasna za čišćenje starih predmeta ako ne znamo njihovo poreklo i kakvu i čiju energiju prenose. Koristi se za zaštitno posipanje po pragu i prozorima i izuzetno je dobra za skidanje negativne (takozvane crne) magije. Pomaže da oterate nepoželjne ljude i da se sve loše upućeno nama vrati onome ko šalje negativnost.

Crna, odnosno veštičja so je odlična za rituale tokom opadajućeg i mladog Meseca i u meditacijama vezanim za mračnije boginje (Kali, Hekate, Babilon…), za prizivanje duhova, kao i za pravljenje kruga kada je potrebna posebno jaka zaštita (ako ikada pomislite da prizivate demone).

Crna so je potentnija od obične bele soli, koja se uglavnom koristi za zaštitu. Duhovi i entiteti generalno ne vole so, priče o tome se mogu naći u evropskom folkloru i u vudu tradiciji. Na primer, bela so se nikad ne nalazi na oltaru niti u ritualno spremljenim jelima za duhove. Bela so je, kako se to zna, dobra da bude neka vrsta barijere i zaštitni krug. Crna so je bolja za teranje nekoga ili nečega, a ne samo da se zaštitimo. Prospite crnu so po podu i onda je metlom oterajte napolje kroz vrata uz namenu kome je namenjeno da ne dolazi više. Ona se osim za zaštitu koristi i za odbranu. Ako koristite veštičju so da pokupi negativnosti i onda je bacite negde gde može da naudi drugima, vi ste suštinski napravili oblik crne magije iako to niste planirali. Zato se upotrebljena veštičija so ili baci u reku ili iz ruke raspe na sve četiri strane sveta na raskrsnici.

PREPORUČUJEMO VODIČ ZA VEŠTICE

KAKO SE PRAVI

Crna veštičja so je obična so kojoj veštice dodaju sastojke koji je čine crnom. Razlikuje se od Himalajske crne soli (Kala Namak) koja je prirodna mešavina morske soli i minerala gvoždja. Dakle, crnu so pravimo sami u okviru magijske i ritualne prakse. Da bismo je napravili, običnu so mešamo sa pepelom koji staje nakon zaštitničkih rituala gde palimo fotografije, papir ili tarot karte. Takođe za crnu so možemo koristiti pepeo koji ostane kada izgori zaštitničko bilje kojim čistimo prostor. U crnu so se tipično dodaje i crni biber. Odnos mešavine tih sastojaka i soli je po tradicionalnom receptu dva prema jedan.

🔮

POSETITE
TAROTBEJB MAGIC SHOP
TAROTBEJB INSTAGRAM
TAROTBEJB YOUTUBE

🔮

čitajte još
10 APLIKACIJA ZA MODERNE VEŠTICE
Satana, Saturn i Đavo
5 RAZLIKA IZMEĐU BLIZANAČKIH DUŠA I KARMIČKE VEZE