Tarot za početnike: Šta znače brojevi na kartama?

 

Ćao Tarot bebice! U prošlim tekstovima iz serijala Tarot za početnike sam pisala o Velikoj i Maloj arkani. Danas ću obraditi još jedan osnovni sistem u Tarotu, a to su brojevi.

Normalno je da odmah želite da otvarate karte kao profesionalac kada kupite svoj prvi Tarot špil. Onda prelistate karte, videte koliko ih ima i pomalo se uplašte. 78 karata, a ako računamo sa obrnutim značenjem to je 156 značenja koja treba zapamtiti. Zavrti vam se u glavi, a još niste ni počeli.

Ali to ne treba da vas obeshrabri. Učenje pojedinačnih značenja karata bez upoznavanja sa osnovnim sistemima je najveći razlog zbog kojeg ljudi odustaju. Zato ovde neću objavljivati kilometarske tekstove o značenjima svake karte u Tarotu, to već imate svuda na internetu. Ovde ćemo naučiti osnovne sisteme, potom simboliku karata i onda tradicionalna značenja služe kao dopuna za bolje i potpunije tumačenje.

Već smo zagrebali površinu sa objašnjenjima male i velike arkane. Znate koje karte velike arkane se odnose na koju tačku ličnog razvoja i period života. Znate koje karte male arkane govore o materijalnim, duhovnim i ljubavnim aspektima.

PREPORUČUJEMO TAROT KARTE

Sada ćemo naučiti kako da to povežemo sa brojevima. Svaki broj ukazuje na senzibilitet karte. Dakle ako dobijete, na primer trojku pehara, treba da povežete značenje broja sa značenjem elementa: pehari se odnose na emocije i bliske međuljudske odnose, trojke označavaju rast i izražavanje. Dakle – karta govori o povezivanju bliskim ljudima (grupom prijatelja) da biste zajedno procvetali/postigli zajednički ciljIspod se nalazi lista brojeva u Tarotu i tri najjače asdocijacije sa tim brojevima:

1 – početak, potencijal, nove inicijative

2 – odlučivanje, balansiranje, partnerstvo

3 – rast, kreativnost, izražavanje

4 – stabilnost, formiranje, primena

5 – konflikt, promena

6 – saradnja, harmonija, saosećanje

7 – spiritualnost, mudrost, stagnacija

8 – akcija, promena, regeneracija

9 – ispunjenost, idealizam, inspiracija

10 – kraj puta, celovitost, potpunost

🔮

POSETITE
TAROTBEJB MAGIC SHOP
TAROTBEJB INSTAGRAM
TAROTBEJB YOUTUBE

🔮

čitajte još
ŠTA O VAMA GOVORI DAN NA KOJI STE ROĐENI
SEKS MAGIJA: SKRIVENI FETIŠI NA OSNOVU NATALNE LILIT
5 NAČINA DA KORISTITE TAROT KARTE AKO NE ZNATE DA TUMAČITE