Tarot za početnike: Prvi koraci

 

Gde sam kupila Tarot karte? Kako da izaberete prvi špil? Gde sam naučila tumačenja? Zanima vas Tarot ali ne znate odakle da počnete? Često dobijam ovakva pitanja na Instagramu i da ne bih svima pisala iste stvari iznova i iznova, odlučila sam da napravim ovaj sajt. Ovo je prvi tekst u serijalu koji se zove Tarot za početnike. Krenuću od prvog koraka – želite da se bavite Tarotom, ali nemate karte i ne znate kako se one koriste.

KUPOVINA KARATA

Pri kupovini je najbolje je uzeti dek od 78 karata. Taj špil sadrži karte male i velike arkane.

Špil se najbolje bira tako što pogledamo njegove slike, vidimo koje nam se najviše sviđaju, odnosno čija nam energija najviše odgovara. Možete da držite dek u ruci i osetite da li vam prija. Takođe pri prvoj kupovini ne savetujem biranje skupih i jako kvalitetnih karata, jer će vam taj prvi špil najviše koristiti za učenje i vežbu. Važno je samo da vam karte prijaju, a kada napredujete, onda će doći i vreme za ulaganje u kvalitetan dek. Moja preporuka je Rider-Waite špil koji sadrži originalnu tarot simboliku. Ne samo da su ove karte jeftine, Raider-Waite špil se smatra standardnim Tarotom i ima najpogodnije ilustracije za učenje značenja. 

PREPORUČUJEMO BABY WITCH PAKET

PRE PRVOG ČITANJA

Kada kupite prvi špil, potrudite se da što više vremena provdete sa kartama – držite ih u ruci, razgledajte karte, čitajte tumačenja koja se vezuju uz njih… ideja je da se povežete sa vašim špilom i stvorite određenu magijsku vezu. Kupljene Tarot karte pre korišćenja bi bilo poželjno energetski pročistiti. Karte je takođe neophodno čistiti nakon tumačenja, posebno nakon zamornog, negativnog i teškog otvaranja. U sledećem tekstu ću pisati o različitim načinima za energetsko čišćenje karata.

 

PRVO ČITANJE

Možete raditi tumačenja iako niste naučili značenja svih karata. To je zapravo jedini način da naučite. Nemojte da se nervirate zato što vam je potrebna pomoć interneta ili knjige da biste protumačili šta vam karte poručuju. Na početku je najvažnije da savladate pravilno postavljanje pitanja i najosnovnija pravila otvaranja karata.

Pre otvaranja treba postaviti precizno pitanje, odnosno preformulirati ga tako da bude sasvim jasno šta se traži. Zbog nepreciznog pitanja i odgovor ispada nejasan. Izbegavajte opšta pitanja tipa Šta je sa mojom karijerom? 

Umesto toga pitajte Da li bi promena posla dobro uticala na mene? Ili Da li je sada pravo vreme da tražim povišicu?

Dobro postavljena pitanja daju najjasnije i najbolje odgovore.

PREPORUČUJEMO RICH WITCH SVEĆU

Tarot karte se uvek okreću s leva na desno. U nekim otvaranjima se događa da jedna ili dve karte moraju biti složene poprečno – onda se smatra da je temelj karte na levoj, a gornji na desnoj strani. Postoji mnogo načina otvaranja karata. Najjednostavnije je otvaranje sa jednom kartom i može biti efikasno kao i otvaranja sa 10 karata. Na primer, kada sam počela ozbijnije da se bavim Tarotom, pitala sam karte kako treba da pristupim ovoj praksi. Izvukla sam samo jednu kartu – Mesec. Ova karta mi je poručila sve što sam želela da znam. Dakle – više nije uvek bolje. U narednim tekstovima ću prikazati neke od napopularnijih i najpraktičnijih otvaranja za početnike.

Način mešanja karata zavisi od vas– potrebno je samo da mešate onako kako vam intuicija nalaže dok se fokusirate na svoje pitanje. Najbolje je odabrati svoj način mešanja koji će nam savršeno odgovarati. Važno je samo da pri mešanju, pored redosleda menjate i položaj karti – od toga zavisi da li će karte u otvaranju biti u uspravnom ili obrnutom položaju.

Ako vam tokom mešanja neka karta slučajno ispadne ne ignorišite je. U Tarotu ništa nije slučajno, ta karta predstavlja važnu poruku u vezi pitanja koje ste postavili.

 

Zakažite privatno čitanje na: info@tarotbejb.com

🔮

POSETITE
TAROTBEJB MAGIC SHOP
TAROTBEJB INSTAGRAM
TAROTBEJB YOUTUBE

🔮

čitajte još
MAGIJSKI PEČATI ZA PRIZIVANJE I KONTROLU DEMONA
ZNAKOVI ZODIJAKA KOJI IMAJU NAJJAČE MAGIJSKE SPOSOBNOSTI
SEX MAGIJA 101: OD OSNOVA DO RITUALA