Tarot za početnike: Kako da pratite intuiciju

 

Ćao Tarot bebice! U prethodnim izdanjima Tarota za početnike sam dosta pisala o tradicionalnim značenjima karata, odnosno sistemima Tarota. Učili smo o Velikoj i Maloj arkani, kao i o numerologiji Tarot karata. To su sve informacije koje možete da zapamtite i iskoristite prilikom čitanja. Kao što je važno poznavati karte i njihova pojedinačna tumačenja, važno je i slušati sopstvenu intuiciju prilikom otvaranja. Ako mene pitate oba aspekta su podjednako važna i ne možete se baviti Tarotom ako vam jedno od ta dva fali. Sada ću vam pisati o načinima da pokrenete svoj unutrašnji glas i kako da se pripremite za intuitivno tumačenje Tarota.

PREPORUČUJEMO TAROT KARTE

Intuicija je nešto što svi imamo, ali je ne koriste svi u istoj meri. Intuicija se ne uči, ona je sposobnost da nešto razumemo instinktivno, bez potrebe za zdravorazumskim rasuđivanjem. Iako se intuicija ne može naučiti kao recimo simbolika karata, ona se može vežbati i ojačati. To možete uraditi na sledeće načine:

Verujte kartama

Pri otvaranju karata ste verovatno u iskušenju da otvorite priručnik koji imate ili počnete da se prisećate šta koja karta znači kako biste dobro protumačili svaku kartu. To je okej, ali ako želite da pojačate intuitivno tumaćenje treba da iskulirate sa pomoćnim sredstvima. Probajte da sklonite sva uputstva, komp i telefon dok gledate karte i umesto toga slušate vaš unutrašnji glas. Kako to zaista uraditi? Jednostavno slušajte šta vam karte govore. Gledajte u karte minut ili dva, bez razmišljanja o tome šta koja karta znači. Šta vam najviše upada u oči? Kakve poruke vam intuicija šalje?

Napravite odgovarajuću atmosferu

Izbor pravog mesta na kom ćete otvarati karte je prvi korak za intuitivno povezivanje sa špilom i porukama koje vam karte šalju. Pre tumačenja, napravite svoj prostor i kreirajte ga po svojoj želji – dodavanjem kristala, svećica, biljaka i sklanjanjem svega što vam smeta na neki način. Pre čitanja iskoristite desetak minuta za odmor, slušajte muziku da se opustite ili meditirajte. Kada osetite da ste potpuno smireni i otvoreni za poruke koje vam šalje intuicija bićete u stanju i da ih primite.

Praktikujte intuitivno tumačenje što češće

Intuicija je poput mišića – što je više koristite, ona postaje jača. Svaki put kad otvorite karte, sedite na svoje određeno mesto, pogledate u karte i osetite šta vam poručuju bez otvaranja priručnika i prisećanja značenja. Trudite se da razvijete rutinu intucitivnog tumačenja i praktikujte je što više možete. Ovo ne znači da treba da zapostavite tradicionalna tumačenja, već da napravite balans tako što ćete vežbati i jedno i drugo dok ne dođete do stanja da su ta dva u savršenoj ravnoteži bez ikakvog naprezanja.

🔮

POSETITE
TAROTBEJB MAGIC SHOP
TAROTBEJB INSTAGRAM
TAROTBEJB YOUTUBE

🔮

čitajte još
RITUAL ZA PUN MESEC
10 APLIKACIJA ZA MODERNE VEŠTICE
LJUBAVNI RITUAL: DA TE SANJA