Šta su sigili i kako se koriste u magiji?

 

Reč sigil je nastala od latinske reči sigillum koja znači pečat. Sigil je simbolički pečat koji se koristi u magiji za manifestaciju, prizivanje entiteta ili za divinaciju (predviđanje budućnosti). U Evropi se pojavljuju od kasnog srednjeg veka i renesanse u brojnim grimoarima koji su cirkulirali u rukopisnom, a kasnije i u štampanom obliku. Nordijske rune su primer sigila koji se koriste za prizivanje stvari, ali i za divinaciju.

Srednjevekovne i renesansne magijske knjige i grimoari (priručnici magije) sa sigilima demona i anđela sada možemo naći na internetu jednostavnom pretragom fotografija. Manji Solomonov Ključ poznatiji i kao Lemegeton, predstavlja grimoar koji datira još iz 17. veka i obuhvata magične tekstove za koje se smatra da ih je napisao Kralj Solomon lično. Manji Solomonov Ključ je podeljen u pet knjiga koje zajedno čine celinu. Prva knjiga nosi naziv Goetia i sadrži opis 72 demona koji vladaju paklom i isto toliko pečata čija upotreba služi za prizivanje i kontrolu Istih. Ako želite da prizovete ili iskoristite moći Asmodeusa (Lilit) – demona požude koji utiče na seksualne želje ljudi i tera ih na greh, onda ćete nacrtati, ugravirati ili istetovirati njegov sigil koji izgleda ovako:

SIGILI U RITUALIMA

U savremeno doba magiju pečata je okultista Ostin Osman Sper učinio popularnom u delu Knjiga zadovoljstva – Psihologija ekstaze. Prema njegovoj teoriji, pečati su sredstvo koncentrisanja magične volje putem delovanja na podsvest. Ti pečati ne moraju da izgledaju uvek isto, kada se način izrade razlikuje razlikuju se i sigili. Kada radiš sa entitetima, onda koristiš njihove već postojeće sigile i ne moraš da izmišljaš ništa novo. Isto tako možeš sama da napraviš svoj lični sigil za sreću, zaštitu, energiju, inspiraciju, samopuzdanje… Najmoćniji su oni sigili koje osoba sama za sebe izradi.

Sigile u našoj magijskoj praksi najbolje možemo da iskoristimo za manifestaciju onoga što želimo. Samo iscrtavanje sigila je određeni magični ritual koji nam omogućava da se fokusiramo na postizanje ciljeva. Ovi mali simboli poseduju veliku moć. Sigilima direktno izražavamo i manifestujemo naše želje u stvarnost. Magija sigila je sveprisutna u našem životu iako o tome retko razmišljamo. Najočigledniji primer magije sigila u savremenoj kulturi su logoi. Pogledajte kako izgledaju logoi najvećih svetskih brendova kao što su Nike ili McDonald’s. To su linije koje oslikavaju izuzetnu magiju u akciji. Ovi simboli u nama bude impulsivnu emotivnu reakciju. Ako velike korporacije mogu da se služe magijskim simbolima za enormne profite i moć, zašto mi ne bismo naše želje pretvorili u stvarnost na isti način?

PREPORUČUJEMO VODIČ ZA VEŠTICE

KAKO SE PRAVE SIGILI?

Što dublje ulaziš u magiju sigila otkrićeš da postoji milion načina da se oni izrade. Na tebi je da isporbaš način koji te najviše privuče ili da isprobaš više načina pa da vidiš koji je pravi za tebe. Neko preferira da ih izrađuje pomoću tabela, ja više volim cirkularne modele za izradu sigila. U mojoj knjizi je ovo detaljnije objašnjeno sa templejtom za momentalnu izradu sigila.

🔮

POSETITE
TAROTBEJB MAGIC SHOP
TAROTBEJB INSTAGRAM
TAROTBEJB YOUTUBE

🔮

čitajte još
SEKS, MASTURBACIJA, MANIFESTACIJA
MAGIJA ETERIČNIH ULJA: MOĆ PRIRODE
BELA MAGIJA ZA CRNA VREMENA