Šta su eklipse i zašto su važne

 

Ćao Tarot bebice! Natalija Hodžić nam danas govori o simbolici pomračenja Sunca i Meseca.. Ako volite magiju, tarot, astrologiju, numerologiju i želte da pišete za Tarot Bejb blog pošaljite mejl sa tri predloga za tekst na info@tarotbejb.com. Više o uslovima saradnje pročitajte ovde.

2019. godina će imati ukupno 5 eklipsi, tri Solarne i dvije Lunarne.
Poslednja eklipsa ove decenije nas očekuje 26. decembra i to će biti Anularna eklipsa. Sunce će se pomračiti, dok će se Mjesec u znaku Jarca ponovo roditi. Ovo pomračenje najavljuje događanja u 2020. godini koja će biti u potpunosti pod simbolikom Jarca i Saturna.

Pomračenja Sunca i Mjeseca ili eklipse predstavljaju jedan od najinteresantnijih fenomena na nebu. Stare civilizacije su pomračenja svjetla na nebu smatrala smakom svijeta i Božijom kaznom, međutim, oni nisu imali astronomska znanja o eklipsama pa su to objašnjavali na takav način. Nama je danas jasno šta su eklipse, kako se događaju i zašto su bitne i u astronomskom i u astrološkom smislu.

Pomračenja u astrologiji su nezaobilazna u sklopu godišnjih prognoza i karmičke astrologije. Nemaju sve eklipse istu jačinu. Maksimalan broj eklipsi godišnje je sedam, prosječan broj eklipsi je četiri ali nikad se ne dešava manje od dvije eklipse godišnje. 

Postoje dvije vrste eklipsi: Mjesečeva i Sunčeva eklipsa.

Pomračenje Sunca se dešava kada se Mjesec nađe između Zemlje i Sunca. Kada je Sunce najbliže Zemlji, tada dolazi do totalne eklipse, a ako je dalje onda se takva eklipsa zove prstenasta eklipsa jer se vidi krug od Sunčevog diska. 
Djelimična eklipsa je pomračenje u kom Mjesec zakloni samo jedan dio Sunca. Do pomračenja Sunca uvijek dolazi u vrijeme Mladog Mjeseca, odnosno kada su Sunce i Mjesec u konjukciji.

Ako ste rođeni na veče punog Mjeseca, to znači da su vam Sunce i Mjesec u opozicji u natalnoj karti. Osobe sa ovim otežavajućim aspektom su jako zanimljive. Vaše spoljašnje potrebe se često kose sa unutrašnjim, na primer – želite da budete slavni, ali ste istovremeno duboko introvertni. Opozicija Sunca i Mjeseca takođe donosi ekscentričnost, netipičan humor i pogled na svijet.

Ljudi koji su rođeni na mlad Mjesec imaju najsnažniju vrstu aspekta – konjunkciju. Ovaj harmoničan aspekt natusu donosi mnogo emotivne stabilnosti i životne ravnoteže. Sunce i Mjesec su dve najvažnije lične planete u astrologiji, pa je njihovo povezivanje posebno moćno.

PREPORUČUJEMO SUPREME WITCH PAKET

Do pomračenja Mjeseca dolazi kada se Zemlja nalazi između Sunca i Mjeseca. Mjesečeva eklipsa se dešava uvijek u vrijeme Punog Mjeseca, kada se Sunce i Mjesec u astrološkom smislu nalaze u opoziciji. Pomračenje Sunca i Mjeseca idu u paru, vremenski razmak između ove dvije pojave je 14 dana. Kao i kod Sunčevih eklipsi, Mjesečeve eklipse mogu biti totalne, djelimične i prstenaste.

Kada se dešava pomračenje Sunca u tom trenutku nema svjetlosti Sunca na nebu, a ni Mjesec nije vidljiv. Po ezoteričnim shvatanjima, pomračenje uvijek donosi mrak. Astrološki, ovo je vrlo osjetljiv i važan period jer su u tom momentu tri planete postavljene u istoj ravni tj. one su poravnate pa pomračenja možemo da povežemo i sa novim počecima u našim životima, no prije toga nečemu mora doći kraj. U vrijeme bitnih ličnih eklipsi može se desiti da vam u život uđe neka osoba iz prošlih života koja je bitna u ovom sadašnjem.

Svako ima svoju bitnu eklipsu, koja se zove prenatalna eklipsa. To je poslednja eklipsa koja se desila prije našeg rođenja. To može biti i Sunčeva i Mjesečeva eklipsa, pa je važno samo da znamo na kom stepenu se desila. Najvažniji je stepen i znak u kome se neka eklipsa desila. Najjači aspekt u astrološkom smislu u vezi kontakta neke naše planete sa stepenom eklipse je konjukcija.

Velika je razlika između Mjesečeve i Sunčeve eklipse. Mjesečeva eklipsa donosi emotivna čišćenja i razne preokrete u tom smislu. U vrijeme Mjesečeve eklipse mi nemamo nikakav uticaj na stvari koje nam se dešavaju, postajemo pasivni posmatrači sopstvenog života i bivamo okrenuti našoj unutrašnjosti i zbivanjima na našem unutrašnjem planu. Lunarna eklipsa je idealno vrijeme za proživljavanje i čišćenje negativnih emocija koje nosimo u sebi jer se ova eklipsa dešava u vrijeme Punog Mjeseca kada su naše emocije u svom vrhuncu.

Za razliku od Mjesečeve eklipse, Sunčeva ili Solarna eklipsa donosi događaje na koje mi možemo svjesno da reagujemo akcijom. Sunce vezujemo za volju i objektivan život pa u vrijeme Solarne eklipse možemo mnogo toga dobrog da uradimo svojim svjesnim akcijama. Mjesec nosi žensku, pasivnu energiju dok je Sunce nosioc muške, aktivne energije.

PREPORUČUJEMO LOVE PAKET


Osobe koje imaju Lunarnu prenatalnu eklipsu su došli u ovaj život sa zadatkom da aktiviraju neku drugu osobu na akciju ali oni lično nisu osobe koje trebaju da kreću u akcije. Mjesec je ženska, pasivna planeta pa su takve i životne uloge osobama rođenim sa Lunarnom prenatalnom eklipsom. Takođe, kod ovih osoba emocije igraju bitnu ulogu, došli su u ovaj život da bi proživjeli i otpustili emocije iz prošlih života.

Sa druge strane, osobe koje imaju Solarnu prenatalnu eklipsu u ovom životu su dobili zadatak da pokrenu nešto novo u svom životu, ili da završe nešto što nisu završili u prošlom životu. Njihov život je svakako aktivniji od onih sa Lunarnom prenatalnom eklipsom te je njihov zadatak u ovom životu povezan sa radom i idejama.

🔮
POSETITE
TAROTBEJB MAGIC SHOP
TAROTBEJB INSTAGRAM
TAROTBEJB YOUTUBE

🔮

čitajte još
MAGIJA AURE I NJENIH 7 SLOJEVA
ŠTA JUPITER U JARCU DONOSI TVOM ZNAKU?
MAGIJA MESECA I NJEGOVE FAZE