Šta je Mračni Mesec?

 

Ćao Tarot bebice! Danas ću vam pričati malo o mračnom Mesecu. Ovu fazu nećete naći na sajtovim i aplikacijama koje prate lunarne cikluse, ali u magiji ima dosta specifično značenje.

Mračni mesec je faza u kojoj se Mesec nalazi u totalnoj konjukciji sa Suncem i nije uopšte vidljiv. U tom trenutku Mesec ne reflektuje nikakvu svetlost na Zemlju. U zavisnosti od našeg položaja na Zemlji ova faza traje kraće ili duže. Ali okvirno možemo reći dvadesetak sati. Ovo je najmračnija faza i zbog toga se koristi za mračne magije. Ja ne volim binarnu podelu magijske prakse na crnu i belu, ali kada bismo se služili ovakvim pojmovima mračni mesec bi predstavljao fazu u kojoj se obavljaju rituali crne magije.

PREPORUČUJEMO VODIČ ZA VEŠTICE

Mračni Mesec nastupa malo pred mlad Mesec. Ako želite da obavite ritual ili da napravite vodu mračnog Meseca najbolje je to uraditi veče pred mlad Mesec. Velik broj veštica u danima pred mlad Mesec ne praktikuju magiju već ovaj mračni period koriste da se referšuju. Druge veštice koriste ovaj period za kletve, rituale vezivanja, rituale za teranje osoba i raskide. Takođe se pravi voda mračnog Meseca koja posle može da se koristi u ovim ritualima čak i ako Mesec nije u mračnoj fazi.

🔮

POSETITE
TAROTBEJB MAGIC SHOP
TAROTBEJB INSTAGRAM
TAROTBEJB YOUTUBE

🔮

čitajte još
RITUAL ZA PUN MESEC
10 APLIKACIJA ZA MODERNE VEŠTICE
LJUBAVNI RITUAL: DA TE SANJA