Pozitivne strane retrogradnog Merkura u Škorpiji

 

Ćao Tarot bebice! U jednom od prethodnih tekstova smo govorili o uticaju retrogradnog Merkura na svaki horoskopski znak. Retrogradni Merkur nastupa u znaku Škorpije na Noć veštica 31. oktobra. Ovaj će biti posebno značajan i intenzivan jer ubrzo pravi konjunkciju sa Venerom, potom sa Suncem, i na kraju sa borbenim Marsom.

To znači da nam rx Merkur prvo utiče na ljubavna pitanja, potom na pitanja ličnog identiteta, i na kraju se sve završava u znaku borbe i ratovanja. Jasno je da nas čeka buran period, ali postoje i pozitivni aspekti na koje možemo da se fokusiramo.

Kada govorimo o retrogradnom Merkuru najčešće se fokusiramo na probleme koje on donosi. Ali rx period ne mora da bude isključivo problematičan ukoliko mu pristupimo na pravi način. Da, problemi u komunikaciji i sa tehnologijom, promene planova, kašnjenja i slične gluposti su obavezne dok traje retro Merkur, ali ne mora da nastupi potpuna apokalipsa.

Ovaj retrogradni Merkur će biti u znaku Škorpije. Interesantno je to što je Škorpija znak misterije, tajni i skrivanja, a Merkur kada se kreće unazad, tera da se suočino sa potisnutim i skrivenim, sa svim stvarima koje smo ignorisali ili gurali pod tepih. Svi problemi od kojih smo pokušali da pobegnemo nas stižu u ovih nekoliko nedelja.

Kako je to onda dobra stvar?

Prilika za rešavanje starih problema

Stvari koje su vam u prošlosti izazivale mučninu, problemi koji su delovali kao da nemaju rešenje, kada se reaktiviraju u periodu retro Merkura nam daju novu perspektivu. Ovo je sjajno vreme za rešavanje prethodno nerešivih situacija.

Prilika za ispravljanje prethodnih grešaka

Ovde sve nadovezujemo na prethodni princip. Pored toga što rešavamo probleme koje smo samo gurali pod tepih, dobijamo i mogućnost da se vratimo na stare greške kako bi smo ih ispravili. Kada vam se tokom novembra dogode situacije u kojima ste ranije pogrešno reagovali, to vam planeta učenja daje priliku da korigujete ponašanje. Merkur nas vraća na staro, ne samo da bi nas nervirao, već da bi nam pomogao.

PREPORUČUJEMO RX MERCURY SVEĆU

Renoviranje stana / redizajniranje

Retrogradni Merkur je najgore vreme za potpisivanje ugovora, ali je fantastično vreme za renoviranje prostora. Sve što može da se ponovo dizajnira i rekonstruiše treba inicirati dok se ova planeta kreće retrogradno. To se u principu odnosi na renoviranje stana, ali ako imate sajt ili logo kome duže vreme želite da obnovite dizajn, sada je trenutak.

Nalaženje izgubljenih stvari

Sitnica koju retro Merkur čini da se osećamo bolje je upravo pronalaženje ranije izgubljenih stvari. Ovo mogu da budu i dragoceni predmeti za koje smo mislili da su zauvek nestali. Ako jako dugo tražite neka dokumenta, ne možete da se setite gde ste ostavili fotografiju ili ključeve, probajte ponovo da ih nađete nakon 31. oktobra.

Ljubavne realizacije

U konjukciji sa Venerom nam daje realizacije na ljubavnom planu. Ono što smo malopre rekli u kontekstu ispravljanje grešaka i pronalaženja rešenja se vrlo jednostavno primenjuje na ljubavne probeme. Prethodne svađe i raskidi će vam postati jasni. Ukoliko se bivši jave imaćete priliku da rešite stvari konačno. To ne znači da morate da se mirite sa bivšima po svaku cenu, već samo da dobijete closure. Sve što je ranije bilo skriveno sada izlazi na površinu.

Od 11. novembra Merkur stvara konjukciju sa Suncem, a odmah sutradan nastupa pun Mesec u Biku. Ovaj period velikih realizacija i sposobnosti da se oslobodimo prošlosti. Pun Mesec osvetljava istinu, a Sunce i Merkur u Škorpiji se ne boje da je prihvate.

Pozitivne strane retro Merkura ne garantuju da ćete se osećati dobro dok ih preživljavate. Ali ako se fokusiramo na reformaciju i rešenja, ovih nekoliko nedelja će nam omogućiti neverovatne transformacije

🦂