Povezivanje sa boginjom: Freja

Ćao Tarot bebice! Danas pokrećem mesečnu kolumnu Povezivanje sa boginjom. U okviru kolumne ću svakog meseca obrađivati jedno od mojih omiljenih ženskih božanstava. Pored mitologije i moje interpretacije, tekstovi sadrže uputsvo za stvaranje oltara i detaljan ritual za povezovanje sa datom boginjom. Prvo julsko izdanje otvaramo sa Frejom.

Naša strast je izvor naše moći. Ne postoji ništa inherentno sramotno u seksualnosti. Seks je magija i magija je seks. Ljubav je u svojoj sruštini jedna vrsta magijske prakse. Vrhovna boginja Freja nam otkriva magiju kroz ljubav, borbu iepotu. Ona čuči u svakom stihu poezije koji probija do kosti. Ona je miris pokošene trave koja najavljuje proleće. Freja je pesma lastavica dok se vraćaju sa juga i poziv voljene osobe u trenutku usamljenosti. Postoje mnoge vrste ljubavi, a jedna od njih je i seksualna. Ako moramo izabrati samo jednu boginju da nas uvede u svet seksualne magije, da nam otkrije snagu ljubavi i sirovu energiju požude, to bi definitivno bila Freja. Njena mudrost je večna, njega ljubav bezgranična. Ona nam otkriva neverovatne kapacitete srca da voli i nakon što je slomljeno na najsitnije komadiće.

Freja je primordijalna nordijska boginja ljubavi, lepote, seksa, plodnosti i zadovoljstva. U njen domen vlasti paralelno ulaze vradžbine, rat i smrt. Freja je istovremeno boginja majčinske ljubavi i strasti. Požuda i zaštita satkana od bezuslovne ljubavi. Freja nas uči da prihvatanjem naše seksualnosti stičemo slobodu. Božansko otelotvorenje svetog i profanog koje nas podseća da su suprotnosti samo eskremi jedne iste stvari. U ovom slučaju naše fizičko biće naspram duha. Spiritualni vođa i telesni vodič, Freja spaja umno sa čulnim i otključava nevidljiva vrata bezgrešnog zadovoljstva.

Ona je uvek spremna da magiju podeli sa smrtnicima. Prelepa boginja se vodi isključivo principima srca. Emocija je njen primarni pokretač. Freja nam otkriva čitav spektar ljubavnih osećanja. Uz njenu pomoć naš spiritualni put se susreće i spaja sa našim senzualnim putem.  Omogućava da spoznamo našu ličnu vrednost i da pronađemo zadovoljstvo u sopstvenoj lepoti. Zahteva da se posvetiš svom unutrašnjem univerzumu i zauzvrat transformišeš spoljašnje ponašanje. 

PREPORUČUJEMO SUPREME WITCH PAKET

Ne smemo zaboraviti da je ona ujedno i boginja rata. Užitka nikad nema bez borbe. To u našoj magijskoj i seksualnoj praksi znači uspostavljanje jasnih granica, ali takođe eksperimentisanje sa dominantnim i submisivnim ulogama u postelji podjednako kao i u javnoj sferi. Nju povezujemo sa petkom (Freja – Friday), ali i sa Mesecom, što znači da joj počasti treba davati petkom i ponedeljkom. Najlakši način da se povežeš sa Frejom jeste da joj napraviš oltar.

Kristali: Čilibar, Zlato (njene suze se pretvaraju u zlato), Žad, Selenit, Roze Kvarc i ostali krstali koji se koriste za ljubav.

Boje: Crvena, Crna, Zelena.

Mirisi: Sandalovina, Menta, Ruža, Med.

Sveti simboli: Perje, Priroda, Mačka, Soko.

Dani: Petak, Ponedeljak.

Tarot karta: Ljubavnici

OLTAR ZA BOGINJU FREJU

Oltar je centralna tačka povezivanja sa boginjama. To je sveti prostor koji se dizajnira, uređuje i koristi za kanalisanje i odavanje počasti boginji. Odvoji komodu, policu, sto ili jedan prozor na koji možeš da postaviš sve darove za noridjsku boginju ljubavi. Sama ćeš dizajnirati oltar prema intuitivnim nahođenjima, ali treba da se vodiš generalnim smernicama. Oltar pokrivaš crvenom svilom, a preko slažeš darove koje asociraš sa Frejom. To su kristali poput Žada, Rodohronita i Roze Ahata. To su ljubavna pisma koja si posvetila sebi i osobama koje voliš. To je poezija zbog koje ti srce treperi. Imaš potpunu slobodu da pustiš mašti na volju i oltar ukrasiš prema ličnoj viziji ljubavi, strasti i snage. Preporučujem printove i druge radove koji umetnički prikazuju Freju. Preporučujem zlato, buket ruža i kolače od meda. Porcelanske figure mačaka, mirisne štapiće od sandalovine, jabuke (hrana bogova i plod ljubavi), velike sveće u Frejinim bojama.

RITUAL ZA POVEZIVANJE SA FREJOM

Živimo u društvu koje radionalnost postavlja na pijedestal, a stres opravdava kao nezobilaznu posledicu dinamičnog života u savremenom društvu. Zbog ovoga je jako lako upasti u spiralu svakodnevnog ludila i zapostaviti mudrost srca. Zato se povezujemo sa Frejom, arhetipom svetog feminiteta. Kroz sveto zadovoljstvo se naša frekvencija sinhronizuje sa božanskom. Svest i intuicija u savršenoj harmoniji na putu do orgazma. Zadovoljstvo kao lek, ljubav kao religija.

Vreme trajanja:

Pola sata ili duže po potrebi

Sastojci:

Suvo bilje ili drveće za energetsko čišćenje prostora

Latice crvene ruže

Zelena sveća

Šibice

Sveža posteljina

PREPORUČUJEMO GOALS SVEĆU ZA
LEPOTU, POPULARNOST I RAZVOJ ZDRAVIH NAVIKA

 

Priprema za ovaj ritual je potpuno standardna u magijskoj praksi. Pre samog rituala treba da skupiš sve potrebne sastojke, da energetski očistiš prostor i naravno da izmeditiraš, uravnotežiš se i uključiš pozitivno raspoloženje. Slobodno pripremi plejlistu opuštajuće i senzualne muzike koja te smiruje i uzbuđuje.

Energetsko čišćenje prostora pre rituala se radi pomoću suve žalfije i to se zove smudging. Pre nego što zapališ žalfiju obavezno otvori ulazna vrata i prozore. Prođi kroz sve sobe u stanu i levom rukom teraj sva negativne vibracije. Dopusti dimu da te opere. Ako ti ne prija miris žalfije možeš da je zameniš sandalovinom, suvim ruzmarinom, lavandom ili drvetom palo santo.

Dozvoli sebi samoću, vreme za duboku relaksaciju i intimu. Čistu posteljinu pospi laticama ruže. Dok ovo radiš treba da se fokusiraš na cilj tvog rituala. Šta je to što želiš da postigneš? Samospoznaju kroz zadovoljstvo? Oslobođenje od dnevnog pritiska? Povezivanje sa sopstvenim božanskim feminitetom? Možda sve od navedenog?

Kada kristalizuješ svoju nameru postavćeš zelenu sveću blizu kreveta i upaliti je desnom rukom. Zelena je Frejina boja prirode i plodnosti. Kroz konekciju sa zemljom stičemo uvid u natprirodno. Fokusiraj se na plamen nekoliko minuta. Ne žuri. Udubi se u sve Frejine boje u ogledalu vatre. Posmatraj kako toplota konturiše prostor oko plamena. Prepusti se opojnoj lepoti varnice, toplote i strasti.

Kada se posvetimo sebi otvaramo mogućnost samospoznaje. Introspekcija kroz solo putovanje u Univerzum zadovoljstva bez griže savesti. Telom lezi u postelju, a mislima zakorači u svet mašte. Tvoje zadovoljstvo je prioritet. Sve ostalo mora da čeka. U tvojoj glavi ne postoje organičenja. Poveži čula sa dušom i prepusti se talasima zadovoljstva da te preplave bez straha da ćeš se udaviti. Nežan dodir latica na koži i elektricitet u vazduhu. Vibracija plamena i tela u sinhronicitetu. Visceralna ekspanzija sirove energije. Astralna projekcija omogućena orgazmom. 

Nakon orgazma ne moraš da ustaješ. Ne moraš da se pomeraš, ni da razmišljaš. Gledaj u plafon sa sanjivom fokusom. Zažmuri i posmatraj osećanja kako se manifestuju kroz boje, patrene i fraktale u prostoru između oka i kapka. Upijaj Frejine blagoslove kao što savana upija prvu kišu.

🔮

POSETITE
TAROTBEJB MAGIC SHOP
TAROTBEJB INSTAGRAM
TAROTBEJB YOUTUBE

🔮

čitajte još
SATURNOV POVRATAK: NEKOME MAJKA, NEKOME MAĆEHA
ZAŠTO JE BITNO URADITI NATALNE KARTE SVIH BIVŠIH
KAKO PLANIRATI RITUAL SEKS MAGIJE