Magijske biljke naših predaka

 

Ćao Tarot bebice! Natalija Hodžić nam danas piše o magičnim svojstvima različitih bijaka.

Ako volite magiju, tarot, astrologiju, numerologiju i želte da pišete za Tarot Bejb blog pošaljite mejl sa tri predloga za tekst na info@tarotbejb.com. Više o uslovima saradnje pročitajte ovde.

Mnogi narodi su naslijedili od svojih predaka određene magijske rituale, pa tako je i slovenska kultura imala svoju vrlo moćnu magiju. Magija ima hiljadugodišnju tradiciju i nikada se neće iskorijeniti. Magija nije ništa drugo nego usmjeravanje energije u cilju postizanja određenog rezultata. U slovenskoj magiji postoje predmeti bez kojih je gotovo nemoguće zamisliti neki ritual i to su uglavnom svakodnevni predmeti koji se mogu naći u gotovo svakom domu. Kult drveta i biljaka ima svoje posebno mjesto i svoju simboliku u magiji starih slovena, pa tako se nijedna kultna radnja nije mogla zamisliti bez manipulacija sa grančicama neke svete biljke.

Biljke takođe odgovaraju znacima zodijaka, planetama i elementima. Svježe ubrane biljke sadrže više energije te su samim tim i mnogo moćnije. Kada se beru u ritualne svrhe treba da se beru kada je planeta pod čijim je biljka uticajem snažna i raste u svojoj moći. Pa tako naprimjer, biljke koje su pod uticajem vladavine Marsa su veoma žilave, goruće i uglavnom otrovne, biljke kojima vlada Venera se koriste u ljubavnim ritualima, one stimulišu ali i umiruju …

Jedna od najznačajnijih magijskih biljaka naših predaka je Bosiljak.
To je omiljena ženska biljka koja se takođe zove i ljubavna trava. Njom vlada Venera. Ženama se savjetovalo da ukoliko žele da sačuvaju mladost, svako jutro piju vodu u koju su stavljene tri grančice bosiljka. Vjeruje se da bosiljak privlači novac, te da smjesom bosiljka i soli sprečavamo ulazak zlih sila u dom.

VIŠE O MAGIJI BILJAKA U VODIČU ZA VEŠTICE

Jabuka je jedna od najviše korištenih biljaka u ljubavnoj magiji. U ezoterijskoj praksi zauzima bitno mjesto: predstavlja besmrtnost i mladost, simbol ženske energije, ljubavi i plodnosti. U ljubavnim ritualima, jabuka bi trebala da bude prožeta vodenim elementom. Rituali sa jabukama, kao i svi ljubavni rituali su najjači u vrijeme kada je Venera snažno pozicionirana.

Ruzmarin po narodnom predanju je biljka koja čuva kuću od provalnika i ukućane od lošeg braka. Ruzmarin štiti od nesreća generalno pa je dobro držati grančicu ruzmarina u automobilu blizu volana i na taj način donijet će zaštitu na putovanjima. Grančica ruzmarina iznad ulaznih vrata otjeruje nepoželjne goste.

U narodnoj medicini, bijeli luk među svim biljkama ima najveći značaj. Bijeli luk je zaštitnik od crne magije. Religijski značaj bijelog luka se najbolje vidi iz činjenice da se on ritualno jede i da se njime ljudi u neku ruku pričešćuju. Postoji vjerovanje da sjeme bijelog luka može da vas učini besmrtnim.

Ruža je kraljica među cvijećem, nosi čistu žensku energiju. Ljubavni ritual često ne možemo da zamislimo bez latica ruže jer njom vlada Venera te je savršena za tu svrhu. Po narodnom predanju, latice ruže posute oko kuće smanjuju nesuglasice u porodici. Kupke sa ružinim laticama i komadima rozen kvarca su poznati mini rituali za podsticanje ljubavi prema sebi.

Žalfija je u raznim kulturama poznata po svojoj sposobnosti pročišćenja. Paljenje žalfije u prostoru oslobađa prostor od negativne energije. Žalfija osim što je jak čistač, takođe je i dobar zaštitnik. Njen vladar je Jupiter. Povezuje se sa besmrtnošću i dugovječnošću. Koristi se u ritualima za privlačenje mudrosti i novca.

🔮

POSETITE
TAROTBEJB MAGIC SHOP
TAROTBEJB INSTAGRAM
TAROTBEJB YOUTUBE

🔮

čitajte još
ŠTA O VAMA GOVORI DAN NA KOJI STE ROĐENI
SEKS MAGIJA: SKRIVENI FETIŠI NA OSNOVU NATALNE LILIT
NAČINA DA KORISTITE TAROT KARTE AKO NE ZNATE DA TUMAČITE