Magija Meseca i njegove faze

 

Ćao Tarot bebice! Danas nam Ivana Poposka piše o magijskom značaju svake mesečeve faze. Ako volite magiju, tarot, astrologiju, numerologiju i želte da pišete za Tarot Bejb blog pošaljite mejl sa tri predloga za tekst na info@tarotbejb.com. Više o uslovima saradnje pročitajte ovde.

Simbolika Meseca i snaga njegove energije predstavljaju jedan od najmisterioznijih, a opet nama najbližih fenomena. Mesec je ženski princip koji direktno utiče na intuiciju, podsvest, emocije i mudrost. Ako ste ikada posumnjali u uticaj Meseca na čoveka, setite se prirodne pojave plime i oseke, ako mesečeva energija ima snagu da pokrene vodu okeana, kakav sve uticaj ima na ljudski organizam?

Mesec takođe simbolizuje sakrivene delove svesti, on svetli u mraku pa je nepregledno pronstranstvo ljudskog uma simbolično objašnjeno Mesecom koji ga osvetljava. Za Mesec kažu kako u toku dana guta zrake Sunca kako bi se noću rodio, inspiracija je pesnicima i piscima zbog svoje moći da probudi najdublje instinkte. Mesec skuplja sve negativnosti, neostvarene želje, razočarenja, strahove, možemo reći da ih crpi iz nas i izvlači na površinu, iz tog razloga kada je delovanje Meseca najjače možemo očekivati događaje koje smo nesvesno privukli.

PREPORUČUJEMO ZODIAC MAJICE

U zavisnosti od faze u kojoj se nalazi Mesec ima različit uticaj na nas. Postoji osam faza Meseca, ali ovde ćemo istaći osnovnih pet.

Mlad Mesec

Sa Mladim Mesecom započinje lunarni ciklus koji traje oko 28 dana, zato je na Mlad Mesec dobro započinjati veze, poslove, dijete, usmeriti život u novom pravcu i slično. Energija prve lunarne faze je pokretačka, čista i inspirativna pa se preporučuje magija za novac i ljubav, kao i magija sveća. U vreme Mladog Meseca bi trebalo praktikovati meditacije, afirmacije i postavljanje ciljeva.

Mesec u fazi razvoja

Prvu četvrtinu Meseca još uvek prati energija prve lunarne faze pa je ovo vreme za akciju. Period je najpogodniji za lično i poslovno usavršavanje pa je magija fokusirana na ove sfere najuticajnija u ovoj fazi. Tokom faze prve četvrtine preporučuje se odlazak na kozmetičke tretmane ili masaže, kao i fokus na isceljenju kako unutrašnjem tako i spoljašnjem.

Pun Mesec

Za vreme Punog Meseca Sunce i Mesec se nalaze na suprotnim stranama, pa u tom slučaju dolazi do snažnog energetskog naboja i oslobađanja potisnutog. Pun Mesec nosi simboliku začeća, pa se magija za ljubav, strast i generalno seksualna magija preporučuje za praktikovanje tokom ove faze. Zbog polariteta dve planete dolazi do isticanja mračne i svetle strane čovekove psihe i u zavisnosti od one koja je dominantna bila događaji će se nizati. ”Mračna strana” punog Meseca donosi višu stopu nesreća, pa se fokus stavlja na pravilno kanalisanje nagomilane energije kao i svestan rad na sebi.

PREPORUČUJEMO LOVE PAKET

Bledi Mesec

Ovo je završna, pretposlednja, faza svega započetog u vreme Mladog Meseca. Odnosi se na ubiranje plodova našeg truda i ulaganja. U fazi bledog Meseca intuicija je vrlo izoštrena pa se vizualizacija pokazuje kao uspešan metod. Kako opada enegija punog Meseca otklanjaju se energetski viškovi, te je potrebno umiriti se i slušati unutrašnji glas kako bi sva negativnosti iščezla. U ovoj fazi se preporučuje svaki vid proricanja.

Tamna faza Meseca

Najduhovnija i najtiša faza u Meseca, obično počinje tri dana pre početka nove lunarne faze. Zahteva od nas mir i potpuno povlačenje u unutrašnji svet, molitvu, tišinu. U ovoj fazi mogu se pojaviti živopisni, lucidni snovi kao posledica dnevnog sanjarenja i maštanja. Sada je potrebno da se umirimo i potpuno odbacimo teret.

🔮
POSETITE
TAROTBEJB MAGIC SHOP
TAROTBEJB INSTAGRAM
TAROTBEJB YOUTUBE

🔮

čitajte još
ŠTA SU EKLIPSE I ZAŠTO SU VAŽNE
SEKS MAGIJA: IZABERI KRISTAL, IZABERI ORGAZAM
RAZLIKE IZMEĐU ZAPADNE I ISTOČNE ASTROLOGIJE – ĐOTIŠ