Kundalini energija i njeno buđenje

 

Ćao Tarot bebice! Danas nam Ivana Poposka piše o osnovama razvoja kundalini energije. Ako volite magiju, tarot, astrologiju, numerologiju i želte da pišete za Tarot Bejb blog pošaljite mejl sa tri predloga za tekst na info@tarotbejb.com. Više o uslovima saradnje pročitajte ovde.

Kundalini energija predstavlja moćni energetski potencijal koji leži u svakom od nas. Reč kundalini dolazi od reči kundal koji znači rezerva i kundals što označava uvijen pramen kose. Simbolično je predstavljena zmijom koja je presavijena tri puta. Za nju se veruje da je skladištena u podnožju kičme, tamo gde leži korenska čakra koja predstavlja stabilnost i osnovu fizičkog i psihičkog zdravlja. U mistici, a pogotovo u hinduizmu, kundalini energija predstavlja Božansku energiju koja leži u svakome od nas i u zavisnosti od naše duhovne snage će, pre ili kasnije biti aktivirana.

PREPORUČUJEMO LOVE PAKET

Sa buđenjem kundalinija treba oprezno postupati. Jačinu ovog energetskog potencijala prate brojne promene na duhovnom i fizičkom planu. Takođe, postoje neki uslovi koji moraju biti postavljeni da bi se kundalini energija probudila. Kako je kundalini energija smeštena u prvoj korenskoj čakri koja označava prvi eterični sloj aure, pre njenog buđenja treba postaviti dobre temelje sa samim sobom. Ovo u praksi znači otkloniti blokade na fizičkom i emotivnom planu, rešiti se strahova i povratiti sigurnost u život i u konačan ishod, kao i očistiti protok seksualne energije koja dolazi iz prve čakre. Bez bazne stabilnosti, nije moguće aktivirati kundalini jer ova energija zahteva čist protok svih energetskih potencijala.

PREPORUČUJEMO KNJIGU VODIČ ZA VEŠTICE

Fizički simptomi buđenja kundalinija su prvi koji se primete, najčešće se javljaju u vidu smenjivanja hladnih i toplih talasa znoja, osećate elektricitet kada nešto dodirnete, koža se ježi, takođe, mogu se javiti i nevoljni pokreti tela, osećaj kao da vas nešto golica i neobjašnjivo prijatan osećaj u podnožju kičme. Kada fizičke promene prate i one unutrašnje kao što su promena načina na koji gledate sebe i svet oko sebe, primećivanje da vam se ostvaruje nešto što ste pre par sati pomislili, osećate se drugačije nego obično, a oko vas se nije desila nijedna konkretna promena, dobijate vizije ili sanjate lucidne snove, osećate da ste puni snage i energije koju ne znate kako da kanalište, počinjete da uočavate da buđenje mudrosti kod sebe, itd. Svi ovi simptomi dolaze spontano kod buđenja kundalinija i ne postoji način da ih na silu aktivirate.

Koji su to načini buđenja kundalini energije? Kundalini energija može se trenutno i trajno probuditi. Trenutno možete doživeti njeno buđenje usled stresa praćenog jakim emocijama ili neke drastične promene u životu. Trajno, kundalini se budi vežbom, meditacijom, duhovnim sazrevanjem ili jogom.

PREPORUČUJEMO ZODIAC MAJICU

Meditacijom do buđenja kundalini energije

Meditacija koja u bazi označava postizanje stanja bez misli neizostavan je alat u svim duhovnim procesima. Meditacija u kombinaciji sa vizualizacijom je jedan od najlakših, možda i najsigurnijih načina za buđenje kundalinija. Možete naći neku vođenu meditaciju koja će vam pomoći da se fokusirate na cilj ili možete fokusom na disanje, opuštajući mozak, zamišljati energiju kako se penje iz podnožja kičme do vrha glave. Kao što je već rečeno, za buđenje kundalinija potrebno je prethodno očistiti energetsko polje, pa onda svesno krenuti u buđenje ove moćne energije.

🔮
POSETITE
TAROTBEJB MAGIC SHOP
TAROTBEJB INSTAGRAM
TAROTBEJB YOUTUBE

🔮

ČITAJTE JOŠ
NUMEROLOGIJA: IZRAČUNAJTE VAŠ SUDBINSKI BROJ
SEKS MAGIJA: SKRIVENI FETIŠI NA OSNOVU NATALNE LILIT
RAZLIKE IZMEĐU ZAPADNE I ISTOČNE ASTROLOGIJE – ĐOTIŠ