Uticaj RX Merkura u Škorpiji na svaki znak

 

Ćao Tarot bebice! Danas ćemo pričati o uticaju retrogradnog Merkura na svaki pojedinačni znak Zodijaka. Kao što znate sledeći retrogradni Merkur nastupa 31. oktobra na Samhain – Noć veštica. Ovo je poslednji veliki sabat i predstavlja veštičju u Novu godinu. Ovogodišnji Samhain je posebno značajan zato što imamo ne samo rx Merkur u Škorpiji već veliki stelijum u ovom znaku.

Stelijum je posebna astrološka pojava gde se u u istom znaku nalazi tri ili više planeta. Ove godine imamo stelijum u Škorpiji sa Suncem, Merkurom, Venerom i Marsom. Veliki stelijum u Škorpiji pomešan sa retrogradnim kretanje Merkura definitivno obećava intenzivan i dramatičan period. Škorpija je fiksni vodeni znak Zodijaka što znači da je nepokolebljiva u svojim pozicijama, ali se ne vodi čvrstom racionalnošću i logikom već intuicijom i emocijama.

Sa stelijum u Škorpiji ovakve osobine će preovladati na ksrakternom, komunikativnom, borbenom i ljubavnom planu. To znači da nas čeka izuzetno buran i nepredvidljiv period, jer je retrogradni Merkur tu da na sve ovo dolije nerazumijevanje, kašnjenje, dezorganizaciju i probleme sa tehnologijom.

Mercur je prirodni vladar vazdušnih Blizanaca i zemljane Device zbog toga svaki put kada Merkur krene retrogradno oni osećaju intenzivnije posledice. Pored Blizanaca i Devica, vodeni znakovi (Rakovi Ribe i naravno Škorpije) će takođe jače osetiti efekte nadolazećeg retrogradnog Merkura.

PREPORUČUJEMO RX MERCURY SVEĆU

Evo kako će retrogradni Merkur u Škorpiji uticati na svaki pojedinačni horoskopski znak:

OVAN

Ovan kao vatreni znak se neće lako snaći u ovoj simboličkoj poplavi koju donosi Škorpija. Ovan je najmlađi kardinalni znak i kao takav, navikao je da stvari rešava pomoću sile, eksplozivnosti i sirove energije. Taj pristup nažalost ne funkcioniše za vreme retrogradnog Merkura i što jače gurate, dragi Ovnovi, samo ćete više oštetiti rogove. Lekcija za Ovnove u ovom periodu jeste da vežbaju strpljenje, unutrašnji mir i poštovanje procesa. Zvuči nemoguće, zar ne?

BIK

Ovaj retrogradni Merkur će na Bikove uticati tako što će u njihove stabilne rutine uneti nemir. Bikovi su fiksni zemljani znak – nisu toliko tvrdoglavi koliko vole stabilnost, strukturu i svoj mir. U periodu retrogradnog Merkura će se dešavati nepredviđene okolnosti i greške u koracima koje će taj mir poremetiti. U ovom periodu Bikovi treba da obrate posebno na bliske emitivne kontakte kako ih ne bi izgubili.

BLIZANCI

Merkur je prirodni vladar Blizanaca tako da ovaj znak itekako oseća njegove negativne uticaje kada krene retrogradno. Promenljiva priroda Blizanaca može da posluži kao adut u ovom slučaju, jer će lakše naći alternativna rešenja za svaku prepreku koju retrogradni Merkur stavi ispred njih. Ovaj period će imati posebno negativan uticaj na komunikativne sposobnosti i društvene mreže svih Blizanaca.

RAK

Retrogradni Merkur ovaj put nastupa u vodenoj Škorpiji i ostali vodeni znakovi su ovde na meti. Rakovi treba da se pripreme na jako buran emotivni period. Pred vama su zaista veliki izazovi dragi Rakovi. Nećete izbeći nove probleme tako što ćete se izolovati i povući u svoj sigurni prostor. Ovom taktikom samo odlažete potencijalnu katastrofu. Suočite se sa izazovima na vreme.

PREPORUČUJEMO SUPREME WITCH PAKET

LAV

Lavovi su svesni svojih najboljih kvaliteta i nije im teško da ih istaknu u prvi plan, ali kada stvari iz neobjašnjivih razloga krenu na gore, što retrogradni Merkur radi, onda otvarate prostor za ozbiljna blamiranja. Obavezno računajte na to da će vaš potencijal i vašu slavu ugroziti iritantne nepredviđene okolnosti. U pitanju mogu biti greške u komunikaciji, jednostavni propusti, izgubljeni mejlovi, izgubljeni signali i slično.

DEVICA

Ako nešto devica ne podnosi onda je to manjeg organizacije. Baš zbog toga je naredni retrogradni Merkur prava noćna mora za svaku Devicu. Merkur je prirodni vladar device i kada je retrogradan device se osećaju kao da nešto iznutra ne valja. Kada nemamo stabilnost osećaj oslonca i pažljivog planiranja onda gubimo kompas, zar ne draga Device?

VAGA

U periodu retrogradnog Merkura vage treba da obrati posebnu pažnju na njihove intimne odnose. Najveća opasnost preti kada izgube sistem emotivne podrške. Partnerski odnosi mogu da budu izuzetno turbulentni i jako je važno ostati pribran i otvoren za kompromis. Vraćanje starih osoba u život ne mora da bude nužno loša stvar ali ako ste raskinuli ili prekinuli saradnju zbog nekog ozbiljnog problema na ružan način onda definitivno ne treba ponovo pokretati bilo šta.

ŠKORPIJA

Rx Merkur u Škorpiji sa stelijumom u istom znaku će imati jako veliki uticaj baš na Škorpije. Vodeni znakovi su u ovom periodu na meti a intenzivnost i dramatičnost Škorpije kada se poveže sa nejasnoćom rx Merkura daje fatalnu kombinaciju. Opasnost leži u preteranim reakcijama, osvetničkim mislima i intuiciji koja menja mišljenje iz minuta u minut. U ovom periodu želite po svaku cenu da izbegnete definitivne odluke poput otkaza i raskida. A mirenje sa bivšima ništa dobro neće doneti!

STRELAC

Iako nas naredni retrogradni Merkur sve pogađa, Strelčevi ovde prolaze sa najmanje štete. Najveći izazovi će biti upravo u svakodnevnom životu, u propuštenim autobusima, propuštenim pozivima, izgubljenim paketima, kompjuterima koji baguju i sličnim glupostima. Dragi Strelčevi, ovaj put ste imali sreće.

JARAC

Jarac kao najstariji kardinalni znak ima veliku potrebu da rukovodi stvarima i da svaku situaciju drži pod kontrolom. Najveća noćna mora svakog Jarca jeste da kontrola pripadne nekom nekompetentom licu i da razvoj plana prepusti tuđim rukama. Retrogradni Merkur u Škorpiji dolazi da ja tebe najgore noćne more pretvori u stvarnost. Izazovan period je pred vama posebno na poslovnom planu.

PREPORUČUJEMO LOVE SPELL SVEĆU

VODOLIJA

Vodolijina interna dezorganizacija će se u narednom periodu retrogradnog Merkura definitivno manifestovati i u spoljašnjem svetu. Ako u narednom periodu tražimo krivca za Jarčeve i Devicine nervne slomove, onda prste treba upreti u Vodoliju. Retrogradni Merkur zahteva da se posvetimo organizaciji i odgovornosti iako je to ujedno i najteži izazov. Problemi sa tehnologijom u ovom periodu su neizbežni.

RIBE

Ribice, kao vodeni znak, će u periodu retrogradnog Merkura u Škorpiji posebno patiti. Njihova istančana intuicija će ih varati na svakom koraku zbog čega će imati potrebu da se povuku u svoje sklonište. Biće vam tako teško upravo zato što ne možete više da verujete sebi. Nažalost eskapizam koji deluje kao jednostavno rešenje svakoj pravoj Ribi, u ovom periodu neće pružiti spas. Ovaj put draga Ribice moraš naći pravo rešenje. Srećno!

🔮