Horoskop za početnike: aspekti u natalnoj karti

 

Ćao Tarot Bebice! Danas govorimo o osnovama horoskopskih aspekata. Šta su aspekti i kakvu funkciju čine u vašem natalu? U astrologiji postoji tradicionalna podela aspekata na harmonične (pozitivne) i teške (negativne) i na jake, srednje i slabe aspekte.

  • Jaki: konjukcija, kvadrat, trigon i opozicija
  • Srednji: sekstil, inkonjunkcija i sesquiquadrat
  • Slabi: semi-kvadrat i semi-sekstil
  • Harmonični: ekstil i trigon
  • Teški: kvadrat i opozicija.

 

Sve planete se nalaze u natalnom krugu od 360 stepeni. U okviru tih 360 stepeni su planete nepravilno raspoređene i na različitim udaljenostima. Evo kako formiraju ključne aspekte:

Konjunkcija

Egzaktan aspekt na 0 stepeni (jedna planeta na drugoj). Orbis koji se računa je generalno do 8 stepeni razlike. Ovo je najsnažniji aspekt koji je često pozitivan, ali to nije uvek slučaj. Zavisi od prirode planeta koje se dodiruju da li je konjunkcija pozitivna ili negativna.

Sekstil

Egzaktan aspekt na 60 stepeni. Orbis koji se računa je 63-65 stepeni. Sekstil je pozitivan aspekt koji stvara zanimljivu osobu jer se uvek aspektuju planete raličitih tipova.

Trigon

Egzaktan aspekt na 120 stepeni. Orbis koji se računa 125-126 stepeni. Ovo je snažan i pozitivan aspekt. Više trigona u natalnoj daje posebne olakšice natusu.

Kvadrat

Egzaktan aspekt na 90 stepeni. Orbis koji se računa: 95-96 stepeni. Takođe se za kvadrat kaže da je demonski aspekt. On je uvek težak, čak i kada su u kvadratu dve dobre planete. Sa kvadratima je borba uvek zagarantovana, ali uspeh nije nemoguć.

Opozicija

Egzaktan aspekt na 180 stepeni. Orbis koji se računa: 183-186 stepeni. Opozicije su uvek izazovne, čak i kada aspektuju dve dobre planete.

PREPORUČUJEMO ZODIAC MAJICE

U natalnoj karti su aspekti oslikani crvenim i plavim linijama unutar kruga. Crvene linije se koriste za teške aspekte, a plave za harmonične. Uglavnom želite ujednačenu količinu harmoničnih i teških aspekata, jer onda daju životnu ravnotežu. U tom slučaju imamo dovoljno olakšica da nam život ne bude mučan, ali i taman dovoljno izazova da sebe teramo na razvoj i osnaživanje.

Osobe čiji je natal prepun pozitivnih aspekata su često previše slabašne i kroz život ne razviju sposobnost da se zauzmu za sebe. Zbog toga ne preuzimaju velike rizike i na kraju ne napreduju koliko su mogli. Ovakve osobe su često dosadne i monotone.

Dok osobe sa peovađujućim teškim aspektima od mladosti uče da je život borba. Njima ništa ne dolazi lako i brzo, ali se zbog toga mnogo više cimaju. Ipak, njihov uspeh je uvek posledica velikog napora, a ako ima previše teških aspekata i sami ljdi su teški i naporni.

PREPORUČUJEMO TAROT KARTE

Evo nekoliko generalnih pravila kojih treba da se držimo kada gledamo aspekte u natalu:

Planete koje su u konjukciji sa bilo kojim od uglova natalne karte (Asc, Desc, IC, MC) su od velike važnosti.

Egazaktni aspekti imaju najveći uticaj.

Egazaktni aspekti s uglovima natalne karte su takođe važni, ali nemaju toliko veliki uticaj kao konjukcija.

Aspekti kojje prave Sunce, Mesec i Ascedent su takođe posebno važni. Vladajuće planete su najuticajnije, pa tako i njihovi aspekti imaju veći značaj.

Kao što gledamo koje planete prave aspekte, treba da obratimo pažnju na kuću ili kuće u kojima se nalaze.

Stelijum

Od važnih pojava u natalu navela bih i stelijum – to nije pravi aspekt, nego predstavlja koncentraciju tri ili više planeta u jednom znaku. Ovo je fokus čitavog natala ukoliko ga imate. Stelijum može mnogo više da nas definiše od Sunčevog znaka.

Stelijum se pozitivno manifestuje kroz koncetrisanu energiju, talent i svrhu. Daje natusu svrhu i moć samostalnog razmišljanja. Stelijum se negativno manifestuje kroz ograničenost, opsesivnost, preterivanje, iracionalnost, egoizam, neravnotežu i nespremnost za kompromise. Najteži položaj za konjukciju ili stelijum je dvanaesta kuća.

PREPORUČUJEMO LOVE PAKET

Primeri najpovoljnijih aspekata u natalnoj karti

Sunce u konjunkciji sa Jupiterom – ljudi rođeni pod srećnom zvezom.

Venera u konjunkciji as Ascendentom – izrazita lepota i šarmantnost.

Merkur u konjunkciji ili trigonu sa Uranom – genijalan um i inovativne ideje.

Jupiter u sekstilu ili Trigonu sa Uranom – donosi neverovatne i neočekivane prilike u životu.

Neptun u konjunkciji ili trigonu sa Mesecom – magijske sposobnosti, čaroban um.

Najteži aspekti u natalnoj karti

Mesec u kvadratu sa Suncem – verovatno najteži aspekt koji postoji – srce i glava su u stalnom konfliktu.

Mesec u opoziciji sa Uranom – jako loše utiče na psihičko i emotivno zdravlje.

Mars u kvadratu sa Plutonom – donosi psihičku i fizičku agresivnost.

Venera u opoziciji sa Saturnom – loše veze, uskraćivanje ljubavi sebi i drugima.

Saturn u konjunkciji sa Plutonom – jako težak život od rane mladosti.

🔮
POSETITE
TAROTBEJB MAGIC SHOP
TAROTBEJB INSTAGRAM
TAROTBEJB YOUTUBE

🔮

ČITAJTE JOŠ
HOROSKOPSKI ZNAKOVI I NJIHOVE TAROT KARTE
NEASPEKTOVANE PLANETE U NATALNOJ KARTI
SEX MAGIJA 101: OD OSNOVA DO RITUALA