Astrologija i estetske intervencije

 

Ćao Tarot Bebice! Danas pričamo o izbornoj astrologiji koja se koristi za planiranje važnih životnih događaja. Astrologija je uvek bila na ivici mejnstrima u Srbiji, međutim, sa globalnim rastom popluarnosti New age filozofije, sve više žena se okreće tumačenju nebeskih dešavanja pri planiranju velikih dešavanja. Izborna astrologija se ne bavi predikcijama, koliko služi da odredimo najbolji mogući datum za neki događaj. Konsultovanjem izborne astrologije se mnoge žene odlučuju za datum venčanja, neke naše poznate pevačice uzimaju u obzir planetarne pozicije kada određuju datum za objavu novih pesama. Na isti način su zakazivanje estetskih intervencija savremene žene obezbedile pravoremenom astrološkom konsultacijom.

Tumačenjem natalne karte svaki astrolog je u stanju da nam ukaže na problematične tranzite. Osim individualnih procena na osnovu datuma, vremena i mesta rođenja, postoje neki generalni saveti koje prosečna osoba može da isprati. Jer ne moramo slepo verovati da nam zvezde određuju sudbinu da bismo želeli dodatnu sigurnost kada se odlučujemo na velike životne korake.

SEZONE ZODIJAKA

Kada kažemo da je sezona Blizanca to znači da se Sunce u znaku Blizanca. U sistemu astrologije Sunce i Mesec imaju statuse planeta. Sunce u proseku provede mesec dana u svakom od dvanaest znakova Zodijaka.

Kardinalni znakovi: (Ovan, Rak, Vaga, Jarac) označavaju početak svakog godišnjeg doba i nose snažnu i pokretačku energiju. Njihove sezone upućuju na akciju, preuzimanje inicijativa i na asertivnost u planiranju. Njima se može zameriti što nisu uvek istrajni u svemu što zacrtaju.

Fiksni znakovi: (Bik, Lav, Škorpija, Vodolija) označavaju sredinu svakog godišnjeg doba i upućuju na postojanost i stabilnost. Sezone ovih znakova su dobre za sprovođenje planova do kraja. Mana im je što sporo prelamaju, ali kada se za nešto uhvate odradiće do kraja. Na primer, ono što pokrećemo u sezoni Ovna, možemo dovesti do finala tokom sezone Bika.

Promenljivi znakovi: (Blizanac, Devica, Strelac, Ribe) označavaju poslednju fazu svakog godišnjeg doba. Ovi znakovi su izuzetno adaptibilni, ali takođe nisu baš postojani. Lako menjaju planove i dogovore. Problemu će se radije prilagoditi nego ga rešiti.

PREPORUČUJEMO SUPREME WITCH PAKET

Kada iniciramo i planiramo neku kozmetičku proceduru najbolje je da to uradimo u sezoni kardinalnih ili promenljivih znakova, a sam zahvat tempirati za sezonu nekog od fiksnih znakova. Na primer, biramo ordinaciju i odlazimo na konsultacije tokom sezone Ovna, a samu proceduru zakazujemo za sezonu Bika. Sunce nam u svakom od 12 znakova donosi drugačiju energiju i raspoloženje. Neke od najboljih sezona za rad na lepoti i izgledu su Bik i Vaga. Venera – planeta lepote, ljubavi, novca i glamura je prirodni vladar ova dva znaka. Planeta životnih transformacija, simboličkog umiranja i ponovnog rađanja je Pluton koji vlada Škorpijom. S obzirom da nakon kozmetičke procedure izlazimo u svet kao nova osoba, sezona fiksne Škorpije je takođe odlična za ovaj korak. Čak i sezona promenljive Device može da bude sjajan izbor jer su Device najbolje organizovan član Zodijaka. One su analitične, orijentisane na detalje i nepopravljivi perfekcionisti. Sve što želimo tokom estetskog zahvata.

Nepovoljne sezone za ovako značajan korak su meseci kada je Sunce u Blizancima i Ribama. Oba znaka su promeljive prirode, a za razliku od analitične Device, Blizanci skaču sa ideje na ideju kao što leptiri lete sa cveta na cvet. To je period kada ne treba da pravimo korake koji imaju dugoročne posledice. Ribe su sklone maštanju i fantaziranju. One više vremena provedu u svom svetu nego u realnosti, još jedno stanje svesti koje želimo da izbegnemo.

PREPORUČUJEMO LOVE SPELL SVEĆU

 

GDE JE MESEC?

Za razliku od Sunca koje u svakom znaku Zodijaka provede tridesetak dana, Mesec menja svoj položaj svaka dva dana. Postoje dve stvari u vezi Meseca na koje treba da obratimo pažnju kada biramo tačan datum beauty intervencije.

Faza Meseca: Naš satelit prolazi kroz osam pojedinačnih faza od kojih su dve ključne. To su pun i mlad Mesec. Od mladog Meseca reflektujuće svetlosti je najmanje i ona svakim danom sve više raste do punog Meseca. Potom se od punog Meseca svetlost svakim danom smanjuje. Dakle, možemo odvojiti rastuću i opadjauću fazu kao glavne i shodno tome isplanirati u kom periodu treba da se podvrgnemo kozmetičkoj proceduri. Tačan dan ili veče kada je Mesec potpuno pun treba izbeći, jer je ovo period intenzivirane enegrije koja lako može postati problematična.

Tokom mesečevog rasta treba da radimo na izgradnji, rastu i razvoju svega što želimo da uvećamo i ojačamo. Tokom rastuće faze bismo radili filere, silikone, transplantaciju kose i slične intervencije. U opadajučoj fazi Meseca se trudimo da odbacimo sve što nam smeta i što nas muči. Ta faza služi za oslobađanje. Zato bi se obavljala rinoplastija, liposukcija, injekcije botoksom, trajno uklanjanje dlačica…

U kom je znaku Mesec: Sunce se u astrologiji odnosi na naš identitet i karakter. Mesec predstavlja planetu koja vlada našim osećanjima i podsvesnim. Mesec je zadužen za naš duševni mir i osećaj sigurnosti. Mesec je prirodni vladar Raka, a egzaltiran je u Biku. Osim toga, Mesec u Lavu, Vagi, Devici i Strelcu su posebno pogodni, a treba ga izbeći dok je u fazi Ovna, Škorpije i Jarca.

Izuzetak bi bio Mesec u Raku kada se radi operacija grudi. Postoji astrološko pravilo da Mesec ne treba da bude u znaku onog dela tela koji se operiše. Pošto se Rak odnosi na grudi, treba da izbegnemo ovu kombinaciju. Ovan se vezuje za glavu, zbog čega su astrolozi uvek protiv operacije mozga kada je Mesec u Ovnu. Ali glava nije samo mozak, ona obuhvata naše čitavo lice. Zato, ako planirate operaciju nosa, uvečanje usana ili podizanje obrva, probajte da izbegnete dan kada se Mesec nalazi u ovom znaku. Pošto se Jarac vezuje za kožu, posebno treba izbegavati bilo kakve aktivnosti u tom domenu dok je Mesec u Jarcu. To se odnosi na hemijske pilinge, trajnu šminku i botoks.

PREPORUČUJEMO GOALS SVEĆU ZA
LEPOTU, POPULARNOST I RAZVOJ ZDRAVIH NAVIKA

ŠTA RADI VENERA?

Ne možemo da zakažemo estetski zahvat, a da ne konsultujemo planetu lepote! Za početak je važno kakvim se hodom ona kreće kroz znakove Zodijaka. Srećom, Venera neće ići retrogradno tokom čitave 2019. godine. Slično Suncu, Venera u svakom znaku provede oko mesec dana. Idealno vreme za rad na lepoti i fizičkom izgledu su periodi kada je ona u Biku ili Vagi. Pošto je Venera vladar ova dva znaka, kada se u njima nalazi to znači da je na sopstvenom terenu. Lepota može da procveta. Venera je egzaltirana u znaku Riba, pa se i taj period posebno preporučuje. I na kraju, poželjno je izbeći mesece kada je Venera u detrimentu i padu, a to se dešava dok je u znaku Ovna, Škorpije ili Device.

OSTALI PLANETARNI ASPEKTI

Pored pozicije Sunca, Meseca i Venere, vredi obratiti pažnju na par stvari. Potrudite se da izbegnete čuveni retrogradni Merkur kada zakazujete procedure, posebno ako treba da putujete zarad estetske intervencije. Generalno tokom perioda retarogradnog Merkura ne treba da potpisujemo bilo kakve ugovore i važna dokumenta.

Saturn je najmoćniji malefik u astrološkom sistemu i kao takav izaziva strah na sam pomen njegovog imena. Saturn je planeta dugoročnosti, odgovornosti i ograničenja. Kozmetički zahvati zahtevaju odgovornost da bi njihovi dugoročni rezultati bili povoljni. Zbog toga treba izbeći vreme kada je Saturn retrogradan i kada se nalazi u Ovnu ili Raku. Najidealnije bi bilo zakazati intervenciju kada je Saturn u znaku Jarca ili Vage. Dobra vest je upravo to što se tokom čitave 2019. godine Saturn nalazi u znaku Jarca!

KAKO TO IZGLEDA U PRAKSI

Pošto će mi uskoro biti potrebni novi fileri, na ličnom primeru ću prikazati kako sam pomoću izborne astrologije odredila datum za osveženje usana. Prvo sam pogledala sezone Zodijaka koje slede u narednih nekoliko meseci. Između Raka, Lava, Device i Vage bez problema sam se odlučila na kardinalnu Vagu. Meni nije prvi put da stavljam filere, zato nema potrebe da izbegavam impulsivne kardinalne energije. Vaga je znak koji se kroz ceo tekst najviše spominje zato što su Vage, kojima vlada Venera, najveće estete Zodijaka. Njima je fizički izgled, simetrija i vizuelna harmonija visoko na listi prioriteta. Sezona Vage traje od 23. septembra do 22. oktobra.

Dalje posmatram kretanje Meseca u istom vremenskom periodu. Želim rastuću fazu i po svaku cenu da izbegnem Mesec u znaku Ovna ili Škorpije. Mlad Mesec nastupa 28. septembra i raste do 12. Oktobra. Tokom 28. i 29. septembra je Mesec mlad u znaku Vage. Paralelno su Venera i Merkur u istom znaku, tako da imamo jedinstvenu i moćnu konjunkciju Sunca, Meseca, Merkura i Venere. Istovremeno su Merkur i Saturn (u Jarcu) u direktnom hodu. Bukvalno savršen datum za uvećanje i ulepšavanje usana. I bilo je potrebno samo nekoliko minuta guglanja da to otkrijem.

🔮

POSETITE
TAROTBEJB MAGIC SHOP
TAROTBEJB INSTAGRAM
TAROTBEJB YOUTUBE

🔮

čitajte još
ZNAKOVI EZOTERIJE I MAGIJE U NATALNOJ KARTI
ŠTA SU SIGILI I KAKO SE KORISTE U MAGIJI?
10 ZNAKOVA DA SI VEŠTICA