Amajlije i talismani za sreću, ljubav i zaštitu

 

Ćao Tarot bebice! Danas nam Ivana Poposka piše o amajlijama i talismanima. Ako volite magiju, tarot, astrologiju, numerologiju i želte da pišete za Tarot Bejb blog pošaljite mejl sa tri predloga za tekst na info@tarotbejb.com. Više o uslovima saradnje pročitajte ovde.

Amajlije i talismani predstavljaju predmete čija je osnovna namena da sačuvaju njihove korisnike od zla i bolesti, kao i svake druge negativnosti. Kako se razvijala upotreba amajlija i talismana, tako se proširivala njihova upotreba pa se oni transformišu u predmete koji pored osnovnog cilja služe i za privlačenje novca, ljubavi, uspeha i slično. Svaki predmet koji imate ili ste ga instinktivno privukli u vaš život, a vama donosi dobar osećaj (bilo da spada u opštepoznate talismane ili ne) može biti vaša srećna amajlija.

Korišćenje takozvanih amuleta jedan je od najstarijih primera svesnog korišćenja mentalne energije kroz predmet, bilo religijskih ili magijskih. U brojnim pećinama pronalažene su figure koje su predstavljale božanstva ili svete životinje , koje su tadašnjim ljudima predstavljali talismane, a u Kini se i danas deci daju amajlije od žada koje štite od loše energije. Nabrojaćemo nekoliko popularnih amajlija i talismana za koje se veruje da donose sreću i time teraju negativnost.

Detelina

Detelina sa četiri lista je jedan od najpoznatijih simbola sreće. Veruje se da je detelinu Eva ponela kad je izlazila iz raja pa se ova amajlija preporucuje ženskom polu. Takođe postoji verovanje da će ko stavi detelinu sa četiri lista ispod jastuka sanjati svoju buduću ljubav.

PREPORUČUJEMO ZODIAC MAJICE

Potkovica

Verovanje vezano za potkovicu vuče korene još iz vremena drevnog Egipta i Rima gde se ona smatrala izrazito zaštitničkim simbolom zato što je napravljena od gvožđa koje štiti kopita konja. Veću sreću donosi ako se nađe nego ako se napravi. Kada je okrenuta na dole štiti od vradžbina i uroka, a ako je okrenuta na dole donosi sreću.

Kupidon

Simbol kupidona se preporučuje kao talisman za privlačenje ljubavi kao i održavanje strasti u vezi. Veruje se da pojačava privlačnost i lepotu onoga ko ga nosi, kao i da izaziva požudu kod suprotnog pola.

Pera

Za pera se veruje da su simbol vazduha i duhovnosti, a jedno od najzastupljenijih verovanja je da su pera poruke od anđela i da se pojavljuju na neobičnim mestima onda kada nam je pomoć najpotrebnija. Ukoliko nađete pero sačuvajte ga i nosite ga sa sobom.

Novčići

Srebrni i zlatni novčići nađeni na putu predznak su sreće i jedan od popularnijih talismana. Veruje se i da probušeni novčići donose sreću, a tradicija bacanja novčića u fotanu uz pomišljanje želje je postalo kultno. Nošenje amajlijskih novčića kod sebe pomaže u sticanju bogatstva.

Crven konac

Crven konac se sreće u svim kulturama zbog verovanja da crvena boja tera loše energije i štiti od uroka, uvijen končić nošen na ruci odbija maler i vrlo je popularan u izradi nakita. Sa kombinacijom priveska u obliku nekog od talismana ima pojačano dejstvo.

🔮
POSETITE
TAROTBEJB MAGIC SHOP
TAROTBEJB INSTAGRAM
TAROTBEJB YOUTUBE

🔮

ČITAJTE JOŠ
ŠTA JE CRNA MAGIJA I SIMPTOMI CRNE MAGIJE
ZNAKOVI ZODIJAKA KOJI IMAJU NAJJAČE MAGIJSKE SPOSOBNOSTI
HOROSKOP ZA POČETNIKE: ASPEKTI U NATALNOJ KART