10 saveta za Tarot početnike

 

Ćao Tarot bebice! Danas ću vam olakšati učenje Tarota sa mojih 10 saveta za početnike.

PREPORUČUJEMO TAROT KARTE

Jednostavnije je bolje

Lako je izgubiti se u mnoštvu karata. Ako pokušate da odjednom napamet naučite svih 78 karata (plus u obrnutom položaju) jako brzo čete se preopteretiti. Umesto toga, držite se jednostavnosti. Počnite sa manjim otvaranjima, držite se osnovnih značenja i tehnika. Ne paničite ako odmah ne znate značenja većine karata. Najlakše i najbrže se uči kroz praksu. Videćete kako bolje učite i kako vam samopouzdanje brže raste kada radite sve na jednostavniji način. Ne morate odmah da se opterećujete sa komplikovanim otvaranjima kao što je Kelstski krst. Samo jedan karta je često u stanju da nam pruži bolji odgovor od deset karata.

Naučite osnovne sisteme

Jedan od najlakših i najbržih načina da savladate Tarot jeste da naučite njegove osnovne sisteme. Recimo, ako naučite šta simboliku brojeva od jedan do deset i šta predstavlja koji elemenat, šta predstavljaju vitezovi i paževi, a šta kraljevi i kraljice, već imate bazično znanje o kartama male arkane. Potom proučite karte velike arkane pravilnim redosledom, počevši od Lude – velika arkana se ipak zove Ludino putovanje i tako se najbolje prati – to je životno putovanje koje kreće od otkrivanja sveta do otkrivanja sebe. Kombinujte osnovna značenja sa onim što ste već naučili o elementima i brojevima. Nije obavezno da imate savršenu memoriju da biste savladali osnove Tarota. Potrebno je samo ući u rutinu otvaranja i ponavljati je stalno.

Izvlačite dnevnu Tarot kartu

Najbolji način da naučite značenja karata i steknete ličnu povezanost sa svojim špilom je da svakodnevno izvlačite dnevnu kartu. Možete da postavite pitanje na koje stvari danas treba da usmerim energiju? Potom pratite savet koji vam je karta dala. Kartu možete pitati i šta možete da očekujete od dana. Važno je samo da vam ovo izvlačenje postane svakodnevna rutina. Najbolje je da instalirate Tarot aplikaciju koja će vas podsećati da otvorite dnevnu kartu. Ja koristim aplikaciju Golden Thread Tarot.

Posmatrajte slike i simbole na kartama

Ako imate standardni Tarot Rider-Waite Tarot dek, koji preporučujem svim početnicima, najlakše ćete razumeti zančenja karti ako posmatrate slike. Šta se dešava? Zašto se dešava? Šta karta poručuje? Onda se vratite na ono što vam intuicija govori.  Kakvu priču o događajima u vašem životu u ovom momentu može ova karta da ispriča? Sa ovom tehnikom ne morate da pamtite bilo kakvo značenje. Jednostavno razmišljajte o tome šta vidite na slici na karti.

Slušajte intuiciju

Istina, lakše je ovo reći nego učiniti. Zapravo, većina početnika u Tarotu se muči sa tim da spozna kada i kako da primeni intuiciju kad je u pitanju tumačenje. Moj savet? Jednostavno pustite energiju karata da govori umesto vas. Ono što radite je povezano sa vašim intuitivnim tumačenjem karte, što je obično mnogo moćnije nego razmišljanje o onome što ste o kartama učili iz knjiga. Najbolje je kombinovati znanje o tradicionalnim značenjima karata sa onim što vam intuicija poručuje. Tekst o praćenju intuicije sa više informacija pogledajte ovde.

Otvarajte karte sebi i drugima

Tarot je jako moćno sredstvo za lični razvoj i samospoznaju. Kada počnete da otvarate Tarot, bićete sebi najbolji klijent. Nađite po malo vremena svakog dana da sebi uradite neko kratko otvaranje ili razmišljate o određenoj karti. Naučićete mnogo o Tarotu, ali i o sebi. Ipak niej big deal ako vam je teško da tumačite karte smai sebi. Ja mnogo lakše gledam drugima nego sebi i zato sam u početku koristila sestru i dečka kao zamorčiće za vežbu.

Nađite nekoga sa kim ćete zajedno učiti Tarot

Dobra stvar kod Tarota je to što svaki tumač ima drugačije viđenje kada su u pitanju značenja karata. Zato ako želite da naučite još više o Tarotu, nađite nekoga sa kim možete da učite, razmenjujete iskustva i jedno drugom otvarate karte. Moći ćete da naučite mnogo jedno od drugog. Tkođe je dobro da otvarate karte ljudima u vašoj okolini – nema veze što niste pro. Vežbajte na članovima porodice, prijateljima i kolegama.

Pravila ne postoje

Znate li koje je prvo i osnovno pravilo u Tarotu? Nema pravila! Dokle god etički tumačite karte, slobodno možete ignorisati sve što se „mora“, „sme“ ili „ne sme“. Iskreno mi se sere od ljudi koji pokušavaju da nametnu svoja pravila kao jedini postulat istine. To su uglavnom smešni matori likovi koji na Fejsu poziraju u crnim plaštovima. Ukoliko se nađete u situaciji da vam neko kenja šta morate, a šta ne smete u Tarotu, slobodno ih oterajte u kurac. Tačno je da postoji konsenzus oko tardicionalnih značenja karata, ali na vama je da stvarate vaše dodatne intepretacije, da osmislite vaš način otvaranja karata i sve što ide uz to.

PREPORUČUJEMO SUPREME WITCH PAKET

Pametno koristite Tarot

Obratite pažnju na to kako pristupate vašoj Tarot praksi. To je jedno od prvih pitanja koja treba da postavite sebi (i kartama). Jedna od najvećih grešaka koje prave početnici u Tarotu kada otvaraju tarot za sebe je to što postavljaju isto pitanje iznova i iznova, nadajući se da će sledećeg puta dobiti pozitivan odgovor ili otvaraju karte kada su preplavljeni emocijama ili u lošem raspoloženju. Otvarajte karte samo kada ste otvorenog uma i srca. Ponašajte se prema kartama i sebi sa poštovanjem i dajte sebi vremena i prostora da prihvatite svu mudrost koju vam karte nude.

🔮

POSETITE
TAROTBEJB MAGIC SHOP
TAROTBEJB INSTAGRAM
TAROTBEJB YOUTUBE

🔮

čitajte još
RITUAL ZA PUN MESEC
10 APLIKACIJA ZA MODERNE VEŠTICE
LJUBAVNI RITUAL: DA TE SANJA